• 0

Karijerni razvoj kao najveći benefit: Comtrade 360 proširio poslovanje na Novi Sad

Operativni direktor Comtrade-a Vladan Atanasijević istakao je da je ključni faktor otvaranja kancelarije baš u ovom gradu, inženjerski kadar koji stvara Novi Sad

  • 0
Otvaranje Comtrade kancelarije u Novom Sadu Foto: Nikola Tomić

Nakon razvojnih centara u Beogradu, Kragujevcu i Čačku, na red je došao i Novi Sad, gde je juče zvanično otvorena kancelarija kompanije Comtrade 360.

Kako je već Telegraf Biznis pisao, tokom prethodnih deset godina grad se, osim po novim investicijama, fabrikama i otvaranju radnih mesta, posebno istakao u razvoju privredne grane karakteristične za visoko kvalifikovanu radnu snagu – IT industrije. 

Ovo je prepoznala i kompanija Comtrade 360 u okviru Comtrade grupe, koja pruža kompleksne IT usluge i prilagođena softverska rešenja u domenu skladištenja, upravljanja i zaštite podataka, sarađujući sa globalnim imenima u IT industriji.

- Novi Sad je bio već neko vreme na našoj strateškoj mapi zbog samog razvoja tržišta u regionu, i visokokvalifikovanih IT stručnjaka. Drago nam je da je baš Comtrade 360 kompanija koja otvara svoju prvu kancelariju u ovom gradu. Pored Novog Sada, Comtrade 360 poseduje mnogo drugih razvojnih i prodajnih centara širom sveta. Obeležili smo otvaranje i u Bostonu, Dablinu kao i brojnim drugim prodajnim i razvojnim centrima širom sveta. U skladu sa daljim razvojem IT scene, otvaranje ove kancelarije uskoro će pratiti i dalje širenje Comtrade kancelarija u Novom Sadu - istakla je na otvaranju Anđelina Petrović direktorka komunikacija u okviru Comtrade grupe.

Operativni direktor Comtrade-a Vladan Atanasijević istakao je da je ključni faktor otvaranja kancelarije baš u ovom gradu, inženjerski kadar koji stvara Novi Sad.

-  Fakultet tehničkih nauka je prepoznatljiv kao jedan od kompleksa fakulteta koji stvaraju dosta dobar inženjerski kadar. FTN je u prethodnih dvadesetak godina iznedrio oko 30 kompanija, uglavnom tehnoloških, tako da su ljudi iz Novog Sada navikli da rade sa svetskim tehnološkim kompanijama koje su u suštini naši klijenti - istakao je Atanasijević i dodao:

- Postoje senior inženjeri, koji mogu da se uključe u naš tim, da nam pomognu da našim klijentima, koji se nalaze pre svega u Zapadnoj Evropi i Americi, donesemo dodatnu vrednost kroz rad na raznim projektima.

Najveći benefit: Karijerni razvoj

Benefite rada u okviru kompanije Comtrade 360, operativni direktor vidi u multidisciplinarnosti i mogućnosti razvoja karijere.

- Inženjeri koji se priključe nama mogu da uživaju, rade i rastu zajedno, njihova karijera može da napreduje. Od jednostavnijih početnih inženjerskih pozicija do pozicija kakve sada konkretno imamo, arhitekte koji postavljaju rešenje, arhitekturu, tehnološko rešenje i tehnološku arhitekturu za proizvode koji se plasiraju širom sveta - objašnjava Atanasijević.

Ispred Comtrade 360 u Sloveniji za Telegraf Biznis obratio se potpredsednik inženjeringa Mario Kranjčec koji je takođe istakao razvoj kao glavni benefit rada u ovoj kompaniji.

- Najveći benefit je da radiš sa stranim kompanijama, u jednom okruženju gde su inženjeri isto tako iz inostranstva, trenutno uglavnom iz Amerike, Irske, Nemačke i Indije. Upoznaješ ogroman broj kultura i isto tako u saradnji sa svim tim ljudima, dolazi do upoznavanja sa nekim novim tehnologijama. Rad na tim projektima omogućava karijerni razvoj, niko ne želi da nazaduje, ako ti se u nekoj firmi omogućava razvoj u svim oblastima, to je veliki benefit za novozaposlene - ističe Kranjčec.

Širenje na nova tržišta donosi i porast obima poslovanja, nova radna mesta i priliku za naše IT stručnjake da rade na projektima sa vodećim globalnim IT firmama.

- Nudimo pozicije od Java inženjera, C++ inženjera, QA inženjera. Imamo i menadžmet stranu, imamo agile način rada gde svaka ekipa treba svog scrum mastera koji se brine da ekipi ništa ne fali, brinemo se o ljudima i tu je jako bitna pozicija team menadžera, zatim više pozicije, tech lidovi, arhitekte... - dodao je Kranjčec.

Video: Otvorena prva kancelarija kompanije Comtrade 360 u Novom Sadu

Novi Sad pridružio se "timu" od 12 razvojnih centara u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

Iza Comtrade 360 (nekada Comtrade Software) stoji tridesetogodišnje iskustvo rada sa svetskim kompanijama, među kojima je najznačanije partnerstvo sa kompanijom HP, kao i saradnja sa CERN-om, najvećim centrom za istraživanje fizike elementarnih čestica na svetu.

Domaća kompanija Comtrade najavila je i otvaranje kancelarije Comtrade System Integration u ovom gradu.

Više informacija o otvorenim pozicijama, tehnologijama i kulturi rada u Comtrade 360, možete saznati na veb sajtu kompanije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>