• 0

Jevrosimović i Brodnjak: "Kako postati veliki internacionalni igrač"

Veliki finansijski i bankarski skup u Ljubljani u organizaciji Comtrade System Integration, okupio je regionalne, ključne lidere

  • 0
Comtrade Finansijski skup u Ljubljani

Foto: Jernej Lasič

Veliki skup u Ljubljani okupio je finansijski kor u regionu, među kojima su govori dvojica lidera Veselina Jevrosimovića, predsednika Comtrade i prvog čoveka NLB banke Blaža Brodnjaka, izazvali posebnu pažnju.

Na forumu u organizaciji Comtrade System Integration, učestvovali su i ključni kreatori i akteri ekonomske politike u Sloveniji: Miro Cepec, iz SKB banke, Luka Podlogar iz Generali Investiments, Tadej Čorli, Triglav, kao i slovenački ministar finansija, Klemen Boštjančić.

Predsednik kompanije Comtrade, Veselin Jevrosimović je učestvovao na centralnom panelu, pored Brodnjaka, a tema je bila "Kako postati veliki internacionalni igrač".

Na skupu je istaknut značaj saradnje i pouzdanih partnera, kao i prožimanje IT oblasti i tehnologija kao važnog faktora unapređenja u svim industrijama. Neke od tema bile su i "Partnerstvom ublažavamo poslovne bure" , kao i "Rizici se prepoznaju i ublažavaju sa odgovarajućim upravljanjem podataka". Govorilo se i o prognozama za naredni period, pre svega u okviru teme: "Vlada kao partner finansijskog sektora: Šta možemo očekivati 2023. godine?".

Organizator skupa, Comtrade System Integration godinama je lider na polju unapređenja poslovnih procesa globalnih kompanija, uključujući banake i finansijske institucije, kako na planu automatizacije procesa, tako i u digitalizaciji, i sajber bezbednosti.

Comtrade Grupe posluje u Sloveniji u više kompanija i različitih biznisa, te je ovaj skup bio idealan povod da se sa saradnicima u  razmene nove ideje za unapređenja poslovanja, zasnovanih na saradnji i internacionalnom liderstvu. U Sloveniji imaju svoje kancelarije u Ljubljani, Mariboru i Novoj Gorici, o čemu je Jevorismović i govorio u dva intervjua za tamošnje medije ovim prilikom (Finance, i Manager  Finance).

Predsednik Comtrade grupe je, između ostalog, u intervjuima najavio nove akvizije za samu Grupu, ali i podelu u okviru Comtrade System Integration, kompanije koja je specijalizovana u oblasti cloud servisa.

Comtrade Finansijski skup u Ljubljani

Foto: Jernej Lasič

 

Comtrade najavljuje nove akvizije, i nove specijalizovane ogranke 

To je posledica ekspertize i velike potrebe za sličnim rešenjima na tržištu, budući da Comtrade System Integration već ostvaruje saradnju sa partnerima poput Microsofta, Dell, Red Hat , IBM I sl, a na ovom planu, a poseduje i svoje SAS usluge (software as a service) koje koriste mnoge institucije da digitalizuju i unaprede svoje poslovne procese.

"Integracija sistema nastala je kao logična posledica činjenice da Comtrade već upravljala izuzetnom ekspertizom u softveru i u hardveru. Veza između dve oblasti kroz ponudu za integraciju sistema se stoga pokazala kao idealna kombinacija", naveo je Jevrosimović u intervjuu za Finance.

Jevrosimović se osvrnuo na put kojim se Comtrade gradio kao lider u IT inudstriji već više od 30 godina. Njegovo izlaganje je privuklu pažnju učesnika foruma i slovenačke publike koja je ekskluzivno imala priliku da bliže upozna rad ove kompanije odnosno detalje koje im je Jevrosimović otkrio javno.

Reč je pre svega o najvećeoj akviziji u to vreme u Sloveniji - kupovini slovenačkog Hermes Soft Laba. Ovo je ujedno baza koja je iznedrila hiljade inženjera koji su narednih decenija bili angažovani na globalnim projektima kao deo Comtrade softverskih kompanija…Posledično, usledio je i veliki rast Comtrade softvera i usmerenje kompanije u pravcu razvoja softvera.

Danas je ta baza podeljenja na Comtrade Gaming i Comtrade 360 koja je lider u oblastima zaštite podataka i sajber bezbednosti, na bazi alata za veštacku inteligenciju.

Na marginama ovog foruma, razgovarali smo i sa pojedinim učesnicima samog skupa. Glavni operativni direktor u SKB banci, delu OTP Grupe, Miro Cepec, rekao nam je kako postoji namera da ovakav forum postane godišnji događaj, kao i da je ovaj bio samo prvi u nizu.

Brodnjak: "Delimo sportski duh, strast za razvojem"

"Za mene je ovo bila veoma zanimljiva diskusija o podacima, o partnerstvima, o riziku. Ako govorimo o bankama, upravo one se bave upravljanjem rizicima, radi sa podacima, ali tu je takođe i IT – tu verujem da je Comtrade kao partner od velikog značaja za SKB, jer obezbeđuje da nam naši podaci pomažu da upravljamo rizicima", rekao nam je on.

Blaž Brodnjak, generalni direktor NLB Grupe zahvalio se Jevrosimoviću što je uveličao skup, ali i na zanimljivom razgovoru tokom panela:

Comtrade Finansijski skup u Ljubljani

Foto: Jernej Lasič

 

"Uvek sam srećan kada imam priliku da prisustvujem ovakvim događajima, upravo jer govore o važnosti saradnje. Pričamo o saradnji između različitih industrija, dakle, sa jedne strane o IKT, a sa druge strane o finansijskoj industriji. Zajedno, mi u suštini stvaramo novi svet kroz digitalizaciju, prebacivanju u onlajn sferu...

Našu efikasnost, koja je zapravo usmerena ka klijentima, kako bi bilo tu za njih u pravo vreme, na pravom mestu, sa pravim rešenjem, omogućuju nam ljudi iz Comtrade-a. Posebno sam uživao u panelu sa Veselinom (Jevrosimovićem). Mi imamo mnogo toga zajedničkog. Delimo sportski duh, delimo strast za razvojem, kreiranjem rešenja koja stvaraju bolji svet i zbog toga ću se uvek odazvati na poziv na ovakve događaje", zaključio je Brodnjak.

Video: Jevrosimović i Brodnjak: Kako postati veliki internacionalni igrač

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>