• 0

Digitalna transformacija kroz šest slika: "Srbija i mi imamo nešto što Zapad nema"

Direktor kompanije Nephos Bojan Hadžisejdić istakao je da Srbija i Hrvatska zajedno grade bolja digitalna rešenja. U razgovoru za Telegraf ranije je otkrio kako gleda na Balkan

  • 0
nephos, cloud, tomislav tipurić Foto: Telegraf.rs

"Nephos u Srbiju nije došao da bude konkurent lokalnoj IT zajednici nego da u saradnji sa njom gradi bolja digitalna rešenja za sve korisnike u Srbiji i šire", istakao je direktor kompanije Bojan Hadžisejdić na otvaranju konferencije "Naš pogled na cloud".

Kompanija je prisutna oko godinu dana na našem tržištu, pomažući partnerima i korisnicima da usvoje digitalnu transformaciju kao podlogu za rast i povećanje konkurenata na tržištu.

Na dvočasovnoj konferenciji bilo je reči o "cloud tehnologijama kroz šest slika", koje su prikazane u okviru predavanja Tomislava Tipurića.

"Šest slika Cloud tehnologija pruža mogućnost svim uključenim stranama, developerima, programerima i krajnjim korisnicima da imaju transparentan pogled na infrastrukturu, bez obzira na to koji deo infrastrukture se nalazi u modernom lokalnom data centru ili u cloud-u", navode iz kompanije.

Nephos se u radu oslanja na Cloud platforme kao što su Microsoft Azure, Microsoft/Office 365, Google Cloud Platform i Amazon Web Services i sopstveni portfolio usluga za razvoj novih poslovnih modela i rešenja.

Telegraf Biznis imao je priliku da na Ekspo 2020 Dubai razgovara sa direktorom kompanije Nephos koji nam je otkrio šta je to što "Srbija i Hrvatska imaju što Zapad nema".

Video: Probali smo Starlink u Srbiji, Maskov sistem za besplatan internet o kojem trenutno svet bruji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>