• 0

Nije baš sve propalo: Amazon i Epl se vraćaju na Tviter?

Da li će Mask uspeti da preokrene stvari u svoju korist?

  • 0
Apple Threatens to Shut Down Musk's Twitter App Foto: Str / Zuma Press / Profimedia

Čini se da, sada već, zaista predugo traju tenzije oko Tvitera.

Previše toga je stalo u nepunih mesec i po dana, otkako je Ilon Mask postao vlasnik kompanije društvenih medija. Od problema sa naplatom "plave kvačice", preko otpuštanja radne snage pa do problema sa oglašivačima, jedan od najnovijih potresa tiče se Tvitera i Epla.

Naime, bilo je reči o potencijalnom povlačenju Tviterove aplikacije iz App Store-a, ali je Mask 2. decembra rekao da je rešio "nesporazum" sa Timom Kukom.

Mimo toga, dešava se situacija sa oglašivačima, koji se povlače pod pritiskom vladavine najbogatijeg čoveka na svetu. U međuvremenu, i EU je zapretila gašenjem Tvitera ukoliko Mask ne ispuni određene uslove, vezane za pravila koja se odnose na govor mržnje i dezinformacije.

Mnogo toga je "na stolu", zar ne? A pritom, ovo je tek delić proteklih dešavanja. Ipak, današnja vest bi mogla pozitivno uticati na samopouzdanje Ilona Maska, ako se, uopšte, Amerikanac ijednog momenta dao "poljuljati".

Amazon je, naime, potvrdio da će ponovno početi da se oglašava na Tviteru, i to u iznosu od 100 miliona dolara godišnje. Ilon Mask kaže da je i Epl pristao da iznova plaća reklamiranje na platformi.

Osnivač Tesle je najavio Epl tokom opsežnog Twitter Spaces razgovora u subotu, odnosno novog audio alata aplikacije koji korisnicima omogućava slušanje poziva uživo.

Inače, od svih oglašivača na Tviter, Epl je najveći.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>