• 0
 ≫ 

Klaud, sekjuriti i automatizacija procesa kao imperativ: Comtrade i Majkrosoft partneri već 20 godina

 ≫ 

Danas je poslednji dan ovogodišnjeg održavanja regionalnog tehnološkog događaja Sinergija 22, koji postoji više od dve decenije

  • 0

Pre dva dana, otvorena je Sinergija 22, jedan od najvećih tehnoloških i biznis događaja u regionu, koji se održava dvadeset i drugu godinu zaredom.

Nakon dva digitalna izdanja konferencije, Sinergija 22 pod sloganom „Speed IT up“ ponovo uživo okuplja lidere digitalne transformacije u Jugoistočnoj Evropi i predstavlja najaktuelnije trendove i alate za dodatno ubrzanje digitalizacije.

Danas je treći biznis dan, odnosno poslednji dan događaja.

Comtrade grupa, vodeća tehnološka kompanija koja posluje 30 godina i danas je lider na polju razvoja softvera, sistemske integracije i distribucije, nastavlja da podržava Sinergiju kao generalni sponzor i pouzdani partner.

Takođe, danas je na događaju Sinergija 22 predstavljen i brend Tesla, koji se ranije ove godine istakao i u Berlinu, među poslovnom elitom iz celog sveta.

Jedan od učesnika u okviru teme Vizija velikih je i generalni menadžer "Comtrade System Integration", Dušan Milićević.

On je istakao da je Comtrade nastao 1991. godine, najpre kroz distributersku priču, a potom je prerasla u jednog od najvećih sistem integratora i softver development centara.

Ogranak "Comtrade System Integration" je nastao 2001, a danas je regionalni lider na polju telko industrije, fajnensa i enterprajsa.

Sinergija 22 Dušan Milićević / Foto: Nikola Tomić

- Comtrade danas posluje u više od 40 zemalja. Ima 5.000 ljudi u grupi i neprestano se širi. U okviru cele grupe, posluje nekoliko kompanija, neke su i prodate velikim sistem integratorima. Mi u Integracijama smo se fokusirali na ekspertizu i softverska rešenja na postojećim tehnološkim platformama, kao i na softver development. Ja uvek kažem, mi u IT ne treba uvek da izmišljamo toplu vodu, već da sarađujemo, kao što mi to činimo sa Majkrosoftom - kaže Milićević i dodaje:

- Majkrosoft i Comtrade su partneri već 20 godina, a mi u Integracijama ga vidimo kao starijeg brata - dodao je Milićević.

- Klaud je već uveliko tu, treba da se uhvatimo u koštac sa time. Sve možemo da radimo u klaudu. Na izvoru smo dobrih stvari.

Ono što kompanija svojim partnerima i klijentima pruža kao direktni benefit jesu inovacije i najsavremenija rešenja iz IT domena i razvoja softvera, ali kako je pojam digitalne transformacije širok - iz "prve ruke" saznajemo na čemu "Comtrade Sytem Integration" primarno insistira, a to su:

  • Klaud ekspertiza
  • Sekjuriti
  • Automatizacija procesa u raznim industrijama

Iako primarni fokus ostaje na Srbiji i Sloveniji, ali i BiH, "Comtrade Sytem Integration" je vremenom uspostavio izvrsne saradnje i širom Centralne i Istočne Evrope.

Video: Sinergija 2022: Benefiti korišćenja Power platforme za digitalnu transformaciju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>