• 0

Danas kreće naplata "plave kvačice": Da li cena ostaje ista?

Tviter nije objasnio zašto je korisnicima Epla veća cena nego ostalima

  • 0
Ilon Mask Elon Musk Foto: Tanjug/AP

Tviter će danas ponovo pokrenuti obnovljenu verziju svoje pretplatničke usluge Twitter Blue, odnosno "plava kvačica", a cena će biti nešto veća za korisnike Epl uređaja, saopštila je američka kompanija.

Nova verzija će dozvoliti korisnicima da edituju tvitove, aplouduju video sminke kvaliteta 1080p (ful HD) i dobiju plavu oznaku da je nalog verifikovan, preneo je Rojters.

Tviter, doduše, nije objasnio zašto je korisnicima Epla veća cena nego ostalima, ali bilo je pojedinih medijskih izveštavanja da je Tviter tražio načine za kompenzaciju naknade koja se naplaćuje u Apple Store-u.

BBC podseća da je usluga naplate verifikacije ponovo pokrenuta nakon pauziranja od prošlog meseca, jer je bilo dosta lažnjaka. Kako se navodi, cena za sve korisnike ostaje ista - 8 dolara mesečno, osim za one koji koriste Epl uređaje - tu je naknada 11 USD.

Vlasnik Tvitera, Ilon Mask, ranije je rekao u tvitovima da mu smetaju provizije koje Epl naplaćuje, te je verovatno to razlog podizanja cene. Inače, ovo je već dugo bila funkcija koju su tražili mnogi korisnici Tvitera, iako ima i onih koji tvrde da "plava kvačica" povećava potencijal za širenje dezinformacija, ako se tvit promeni nakon što je već podeljen.

Ipak, oni koji plate ovu uslugu, biće manje "zatrpani" oglasima na platformi, a njihovi tvitovi će biti istaknutiji od drugih.

Ranije je "plava kvačica" korišćena kao alatka za verifikaciju za naloge visokog profila, kao oznaka autentičnosti, recimo, ako je reč o popularnim poznatim ličnostima. Funkcija je tada bila besplatna, a Mask je rekao da je to bilo nepravedno.

Video: Comtrade i Microsoft partneri već 20 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>