• 2

Zaposleni u Tviteru su znali da Tramp nije prekršio pravila platforme: Ipak je suspendovan

Nijedno pravilo Tvitera u stvari nije prekršeno

  • 2
Donald Tramp tviter Foto: Tanjug/AP, Printskrin: Twitter/@realDonaldTrump

Zaposleni u Tviteru su međusobom priznali da nisu imali legitiman razlog da trajno zabrane nalog bivšeg predsednika SAD, Donalda Trampa prenosi RT.

Ova saznanja stižu nakon što je novinarka Bari Vajs imao uvid u interne komunikacije zaposlenih. U porukama koje je novinarka objavila juče, stiče se opšte slaganje zaposlenih da Tramp nije "podsticao nasilje", čak ni na "šifrovan" način, sa tvitovima pred i na dan mitinga "Stop the Steal".

Ipak stotine zaposlenih na platformi su ipak potpisali otvoreno pismo Vašington postu tražeći od tadašnjeg izvršnog direktora Džeka Dorsija da zabrani predsednikov nalog, idući toliko daleko da impliciraju da je njihov poslodavac igrao ulogu u onome što su novoizabrani predsednik Džo Bajden i mediji već nazivali "pobunom".

Nakon napornog sastanka osoblja, Tviter je navodno najavio Trampovu trajnu suspenziju usled "rizika od daljeg podsticanja na nasilje". Nijedno pravilo Tvitera u stvari nije prekršeno, posebno imajući u vidu slobodu slobode koja je dozvoljena političkim ličnostima u ime javnog interesa.

Novi vlasnik Tvitera, Ilon Mask je više puta istakao da želi da vrati suspendovan nalog bivšeg predsednika, a sa tim se usaglasilo i više od 60 odsto anketiranih u nedavno postavljenoj anketi milijardera na pitanje "Da li Tramp treba da se vrati na Tviter?".

Međutim, Tramp je odbio da se vrati na platformu.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    13. decembar 2022 | 10:42

    PITANJE SVIH PITANJA KO DANAS VODI AMERIKU....DEMENTNI BAJDEN JE SAMO ORONULA FIGURA A KONCE VUKU DRUGI....

  • Vitez Koja

    13. decembar 2022 | 11:29

    To je zato što u Americi vlada "demokratija", "sloboda govora", "sloboda mišljenja"puni su "tolerancije" za političke neistomišljenike, a uvek su "podržavali" istinu.To najbolje znaju Asanž, Snouden....Toliko su ubeđeni da su u svemu tome najbolji da su to svesrdno i "nesebično" primenjivali svuda po svetu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>