• 0
 ≫ 

Tužioci zaplenili oko 700 miliona dolara od osnivača FTX-a

 ≫ 

Suđenje Sem Benkman-Fridu zakazano je za oktobar

  • 0
sem benkmen frid

Foto: Stefani Reynolds / AFP / Profimedia

Federalni tužioci zaplenili su skoro 700 miliona dolara imovine od osnivača FTX-a Sema Bankman-Frida u januaru, uglavnom u obliku akcija Robinhooda, prema sudskom podnesku u petak prenosi Rojters.

Podsetimo, Benkman-Frid koji je optužen da je ukrao milijarde dolara od klijenata sa berze kriptovalute kako bi otplatio dugove njegovog hedž fonda fokusiranog na kripto, izjasnio se da nije kriv. Njegovo suđenje zakazano je za oktobar.

Ministarstvo pravde otkrilo je zaplenu akcija Robinhooda ranije ovog meseca, ali je u petak dostavilo potpuniju listu zaplenjene imovine, uključujući gotovinu koja je držana u različitim bankama i imovinu deponovanu na kripto berzi Binance.

Vlasništvo nad zaplenjenim akcijama Robinhooda, u vrednosti od oko 525 miliona dolara, bilo je predmet sporova između Sem Bankman-Frida, FTX, i bankrotiranog kripto zajmodavca BlockFi.

Ranije ove nedelje na sudu je rečeno da je FTX do sada povratio 5 milijardi dolara gotovine, kriptovaluta i hartija od vrednosti, sa "planovima za monetizaciju preko 300 drugih nestrateških investicija" u vrednosti od 4,6 milijardi dolara.

Video: Prevara za minimum 50 evra: Prodavci u rakove natrpali eksere da im dodaju na težini

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>