• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Povlačenje bitkoina sa najveće kripto berze stopirano dva puta u 12 sati: Evo o čemu se radi

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon dva zastoja, berza kriptovaluta je uspela da umiri rad i nastavila je sa povlačenjem

  • 0
Digitalne kriptovalute, Binance logo Foto: Jonathan Raa/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Binance, najveća svetska berza kriptovaluta, pauzirala je povlačenje bitkoina na platformi, po drugi put za manje od 12 sati. Kompanija je kao razlog za pritiskanje dugmeta za pauzu navela zagušenje na blokčejnu koje je nastalo zbog velikog obima transakcija.

- Naš tim trenutno radi na popravci i ponovo će otvoriti povlačenje bitkoina što je pre moguće - objavila je kompanija na Tviteru.

- Postoji veliki broj transakcija sa Binance-a koji su još uvek na čekanju, jer naše utvrđene naknade nisu predvidele nedavni porast mrežnih naknada - dodaje se.

Nakon dva zastoja, berza kriptovaluta je uspela da umiri rad i nastavila je sa povlačenjem, iako sa malim izmenama.

- Da bismo sprečili da se slično ponovi u budućnosti, naše naknade su promenjene. Nastavićemo da pratimo aktivnosti na lancu i prilagođavamo se u skladu sa tim ako bude potrebno - navodi se u saopštenju.

Prema podacima koje je CrpitoKuant stavio na raspolaganje, zagušenje se dogodilo zato što je platforma imala najveće neto dnevno povlačenje bitkoina u istoriji - neto 175.646 tokena.

Važno je napomenuti da ovo nije prvi slučaj kada se Binance suočio sa takvom situacijom. U martu 2023., nakon što je bitkoin pao za oko jedan odsto na 28.191 dolar, Binance je suspendovao depozite i povlačenja navodeći kao razlog tehnološke probleme.

Štaviše, u decembru prošle godine, Binance je zabeležio povlačenje od 1,9 milijardi dolara tokom 24-časovnog perioda između 12. i 13. decembra.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>