• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko je Linda Jakarino, žena koja će za 6 nedelja da zameni Maska na mestu šefa Tvitera

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jakarino radi u NBCU više od jedne decenije i bila je zagovornik za pronalaženje boljih načina za merenje efikasnosti oglašavanja

  • 0
Linda Yaccarino Foto: AWNewYork / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vlasnik Tvitera Ilon Mask sinoć je saopštio da je pronašao pravog kandidata za poziciju izvršnog direktora ove društvene mreže, a američki mediji saznaju da je u pitanju Linda Jakarino.

Kako piše Wall Street Jpurnal, ona je u pregovorima da postane nova izvršna direktorka Tvitera, a trenutno je predsednica globalnog oglašavanja i partnerstava u kompaniji NBC Universal.

Jakarino radi u NBCU više od jedne decenije i bila je zagovornik za pronalaženje boljih načina za merenje efikasnosti oglašavanja, navodi američki list.

Jakarino je 19 godina radila u Turner Entertainment-u i zaslužna je za uvođenje posla oko prodaje reklama ove mreže u digitalnu budućnost.

Završila je čuveni Penn State univerzitet, na kome je studirala slobodne umetnosti i telekomunikacije, piše portal NDTV.

Jakarino je intervjuisala Maska na reklamnoj konferenciji u Majamiju prošlog meseca. Na konferenciji, Jakarino je podstakla publiku da pozdravi Maska velikim aplauzom i pohvali njegovu radnu etiku.

Njen odlazak iz kompanije NBCU bio bi još jedan veliki udarac za kompaniju nakon što je Comcast prošlog meseca rekao da izvršni direktor Džef Šel odlazi nakon što je priznao da se neprikladnon ponašao prema koleginici.

(Telegraf Biznis)

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>