• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Francuski ministar odlučno: "Ako Tviter ne bude poštovao propise EU, biće zabranjen"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

- Tviter igra važnu ulogu u javnoj debati, ali ne možemo da rizikujemo da bude talac zagovornika dezinformacija - kazao je Žan Noel Baro

  • 0
Instagram Twitter aplikacije Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com

- Tviter će biti zabranjen širom EU, ako se ne bude pridržavao novih propisa o dezinformacijama - izjavio je u ponedeljak francuski ministar za digitalnu tranziciju i telekomunikacije, Žan Noel Baro.

On je, istovremeno, izrazio zabrinutost zbog buduće "preterane" evropske regulative u pogledu veštačke inteligencije (AI), preneo je francuski dnevnik Figaro.

"Ako Tviter ne bude radio u skladu sa našim pravilima, biće zabranjen u Evropskoj uniji", napisao je Baro na Fransanfo.

Ovo saopštenje dolazi nakon što je Tviter zvanično objavio Kodeks Evropske unije protiv onlajn dezinformacija, koji je u subotu objavio evropski komesar za industriju, Tijeri Breton.

On je podsetio, u poruci na Tviteru, da ta društvena mreža, koju vodi američki milijarder Ilon Mask, ostaje pravno podložna evropskim pravilima.

- Tviter igra važnu ulogu u javnoj debati, ali ne možemo da rizikujemo da društvena mreža kao što je Tviter bude talac zagovornika dezinformacija i da, posledično, naša javna debata, naša demokratija, budu pogođeni - istakao je Žan Noel Baro.

- Zato imamo jasna pravila i Tviter će morati da i poštuje - kaže.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>