• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kreativni direktor tvrdi: "Tri razloga zašto će Tviter 'umreti' za manje od 18 meseci"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Endi Grinvej smatra da će rebrendiranje platforme dovesti do njenog kraja

  • 1
Twitter, logo Foto: Tanjug/AP

"Tri razloga zašto će Tviter 'umreti' za manje od 18 meseci", napisao je Endi Grinvej, kreativni direktor kompanije "Rumble", na svom LinkedIn profilu uz detaljno objašnjenje.

Podsetimo, milijarder Ilon Mask i vlasnik Tvitera od oktobra prošle godine, izrazio je nameru da ukloni prepoznatljiv logotip platforme, plavu pticu, i zameni ga simbolom "X".

- Takođe, čini se da je Mask pomalo škrt u razvoju svog novog identiteta brenda. Prema Tviter korisniku @Fontendou, logo je zapravo grafički oblik koji je trenutno dostupan na jednom veb-sajtu. Još smešnije je da je milijarder potrošio samo 30 dolara na novu marku brenda - pie Grinvej i dodaje:

- U osnovi, ovaj potez pokazuje da Mask ima malo znanja o tome kako brend funkcioniše. Ovo su tri razloga zašto smatram da je 'X' osuđen na propast.

Naime, kako navodi Endi, jedan od principa izgradnje brenda je doslednost.

Ljudi grade emocionalnu povezanost sa brendom. Kada promenite lice brenda, stvarate stranca i tražite od potrošača da započne odnos od nule - pojašnjava.

Dodaje i da se vreme "rebrendiranja" poklapa sa lansiranjem Meta Threads-a.

- Maskov tajming nije mogao biti gori - naglašava.

Karakteristike platforme promenile su se sa dolaskom Maska, takođe uviđa Endi.

- Tviter je postao mračniji, više desno okrenut i sa više podela. Brendiranje "X" i njegova zlokobna aura (po mom mišljenju) savršeno odgovaraju novoj ličnosti. To će odbiti ljude. Stari identitet na Tviteru dao je brendu mekšu ivicu. Imao je kapital za koji su potrošači još uvek mogli da se drže u nadi da će se jednog dana razum vratiti na platformu. Svaka nada da će se to dogoditi je pobeđena. Pazi na egzodus.

RIP Tviter - zaključuje kreativni direktor.

(Telegraf Biznis)

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    26. jul 2023 | 07:42

    Odlično rečeno. Elon Mask je uništio tviter. Umesto da fokus bude na ljudima i na tvitovima fokus je na reklamama, limitima i twitter blue pretplati koja nikoga ne zanima

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>