• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je danas najteže na svetu biti Linda Jakarino: Koliki je njen udeo u rebrendiranju Tvitera?

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ako joj uspe otići će u istoriju, ako ne, postaće fusnota", rekao je jedan od analitičara

  • 0
Linda Yaccarino Foto: AWNewYork / Shutterstock Editorial / Profimedia

Odluka Ilona Maska da zameni zaštitni znak Tvitera, plavu pticu, slovom "X", verovatno je najradikalniji korak na koji je došao milijarder nakon preuzimanja platforme u oktobru.

Deluje da vlasnik Tesle na sve načine pokušava da raskrsti sa starom politikom, a jedan kreativni direktor zbog rebrendiranja je osudio opstanak najpopularnije platforme na svega 18 meseci.

Ovaj potez smatra se i tačkom prekretnicom za novoimenovanu izvršnu direktorku kompanije Lindu Jakarino, koja je na tu funkciju došla u maju.

Prethodno, Jakarino je radila u NBCU više od jedne decenije i bila je zagovornik za pronalaženje boljih načina za merenje efikasnosti oglašavanja.

Za mnoge, koji su uložili u budućnost Tvitera, ona je bila poslednji tračak nade. Ali nakon najnovije odluke Maska, čini se da je trenutno najnepoželjnije na svetu biti Linda Jakarino.

Tviter Ilon Mask, JYaccarino Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

- Bilo je dosta opreznog optimizma kada je objavljeno da će Jakarino preuzeti, taj optimizam je sada izbledeo - rekla je Jasmin Enberg, vrhunski analitičar društvenih medija u kompaniji za istraživanje tržišta Insider Intelligence.

- Od početka je bilo jasno da Musk neće odstupiti, a sada je jasno da neće stati ni sa strane - dodaje.

Međutim, kolika je njena uloga u ovom rebrendiranju, koje se malo kome sviđa?

Kako prenosi Guardian, Jakarino je bila veoma uključena u predstavljanje novog znaka Tvitera, pa je tako zaposlenima istakla da "uživaju u kretanju brzinom svetlosti, i kada to rade, to je X".

Ipak, "X" je u velikoj meri u skladu sa Maskovim dugogodišnjim ciljevima da stvori "aplikaciju za sve".

To što je rebrendiranje vrlo jasno učinjeno od strane Maska, a ne Jakarino, naglasilo je nedostatak kontrole novog izvršnog direktora nad kompanijom, rekao je Enberg iz Insider Intelligence-a.

- Ovo će biti veoma izazovno. Ako im pođe za rukom, Jakarino ulazi u knjigu istorije, a ako ne, posaće fusnota - zaključio je Dan Ives, analitičar jedne investicione firme.

(Telegraf Biznis)

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>