• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se logo Tvitera menjao tokom godina? "Čak ni Mask nije izvan zakona"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gradonačelnica San Franciska dodala je da znak "Iks" odvlači pažnju sa drugih stvari koje grad ima da ponudi

  • 0
znak X, tviter Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Gradonačelnica San Franciska London Brid izgleda da nije ljubitelj "novotarija" u Maskovoj kompaniji "Iks", odnosno nekadašnjem Tviteru javlja Business Insider.

Nakon što je lokalna policija sprečila pokušaj kompanije da skine Tviterov znak ispred svog sedišta, Bridova je rekla da čak ni Ilon Mask ne može da izbegne pravila.

- Nikome ne smeta što želite da uradite nešto drugačije i kreativno sa svojim prostorom, ali ne možete samo da pravite takve promene poput skidanja znaka, ugrožavajući saobraćaj i čak ne tražeći bilo kome dozvolu - ispričala je ona prošle nedelje za Blumberg.

Gradonačelnica je dodala i da znak "Iks" odvlači pažnju sa drugih stvari koje grad ima da ponudi.

- Tviter, sada Iks, predstavlja jednu stvar u San Francisku, ali mi imamo još mnogo neverovatnih kompanija i toliko drugih bitnih delova grada koji jedva da dobijaju pažnju - rekli su iz kancelarije gradonačelnice u ponedeljak.

Dodaju da će grad ostati u kontaktu sa vlasnikom zgrade kako bi osigurali da prate gradske procese za blagovremena obaveštenja, zahteve za dozvole i druga proceduralna pitanja.

Rebrendiranje Tvitera mnogima se ne dopada, a jedan kreativni direktor "osudio" je platformu na još 18 meseci postojanja.

Pojedini su novi logo iskoristili i da prenesu jasnu poruku, poput Svetskog fonda za divlje životinje, koji je osmislio kampanju pod sloganom: "Zaštitimo divlje životinje pre nego što je kasno".

Naime, oni su iskoristili varijacije Tviterovog logoa, od njegovog osnivanja 2006. godine, pa sve do danas, kako bi istakli pretnju od izumiranja, sa kojom se součavaju mnoge životinje u svetu.

(Telegraf Biznis)

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>