• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova Maskova igrarija: Plaćaće pravne račune svakome koga šef potkači zbog objava na mreži "X"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podsećamo da je megapopularna platforma, do skoro poznata kao Tviter, prošlog meseca preimenovana u "X"

  • 0
kompanija x Foto: LOUAI BARAKAT / Sipa Press / Profimedia

Ilon Mask je rekao da će "X", ranije poznat kao Tviter, platiti pravne račune svakome prema kome poslodavac nepravedno postupa zbog aktivnosti te osobe na ovoj platformi društvenih medija.

Mask je rekao korisnicima ove popularne mreže i da će finansijska pomoć biti "bez limita".

Zamolio je tzv. iksaše, odnosno nekadašnje tviteraše, da obaveste Maskovu kompaniju ako dožive nepravedan tretman - od strane poslodavca - zbog objavljivanja ili lajkovanja nečega.

Podsećamo i da je megapopularna platforma, do skoro poznata kao Tviter, prošlog meseca preimenovana u "X". Takođe, poznato je kako se Ilon Mask glasno zalaže za slobodu govora u medijima.

Kada je najavio da preuzima Tviter, u aprilu prošle godine, rekao je da je "sloboda govora temelj funkcionalne demokratije, a da je Tviter digitalni gradski trg na kome se raspravlja o pitanjima od vitalnog značaja za budućnost čovečanstva".

Međutim, Centar za suzbijanje digitalne mržnje (CCDH) je uradio istraživanje koje je pokazalo da se mržnja i dezinformacije "šire poput požara na platformi pod Maskovim vlasništvom".

"X Corp" je optužio CCDH za "protivpravna dela".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>