• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novo finansijska injekcija za Neuralink: 280 miliona dolara za razvoj moždanih čipova

Vreme čitanja: oko 1 min.

Investitori su, inspirisani Neuralinkom, odlučili da podrže i desetine drugih startapa koji se bave sličnim tehnologijama

  • 0
2318800315 Frederic Legrand - COMEO

Neuralink, jedna od kompanija milijardera Ilona Maska, koja se bavi razvojem implantata za mozak, uspešno je prikupila 280 miliona dolara od investitora za dalji razvoj svojih moždanih čipova.

Vodeći investitor u ovom krugu finansiranja je Founders Fund – investicioni fond koji podržava milijarder Piter Tijel. Kako tržište neurotehnologije nastavlja da raste, Neuralink se izdvaja kao najprepoznatljiviji akter u toj oblasti.

Investitori su, inspirisani Neuralinkom, odlučili da podrže i desetine drugih startapa koji se bave sličnim tehnologijama. Na primer, startapi iz oblasti neurotehnologije prikupili su $143 miliona ove godine sve do 26. juna, što je značajna cifra u poređenju sa prethodnim godinama, piše Bloomberg.

Pored Neuralinka, i kompanija Synchron takođe je postigla značajan napredak u ovom polju, kada su prošle godine imali svog prvog pacijenta u kliničkoj studiji u SAD.

Neuralink ne samo da radi na revolucionarnoj tehnologiji, već je i dobio odobrenje od Američke agencije za hranu i lekove (FDA) za sprovođenje kliničkih ispitivanja na ljudima. Uređaj koji razvijaju omogućava povezivanje mozga s računarom i cilj je pomoći ljudima sa teškim oboljenjima ili različitim paralizama. Međutim, postavljanje ovog uređaja zahteva invazivnu proceduru bušenja lobanje.

Vredno je napomenuti da je Neuralink bio pod lupom zbog svojih metoda testiranja na životinjama, što je izazvalo zabrinutost među grupama za prava životinja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>