• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktoru Epla odbijena kreditna kartica: Tim Kuk morao da "potegne vezu" kod bankara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šuškalo se kako Goldman saks pokušava da se izvuče iz posla s Eplom

  • 0
Tim Cook, Tim Kuk Tim Kuk / Foto: Tanjug/AP

Čudnim spletom okolnosti, direktoru kompanije Epl, Timu Kuku, teškom 2 milijarde dolara, uskraćen je pristup kreditnoj kartici sopstvene kompanije tokom faze testiranja projekta 2019.godine.

Prema The Information koji citira četiri izvora, Kuku je odbijena kartica napravljena u saradnji s Goldman Saksom. Njegovo golemo bogatstvo i njegov javni profil često su ga činili metom lažnog predstavljanja što je dovelo do toga da su kreditne kompanije označile njegov račun.

Sistem bezbednosti banke odbio je njegovu prijavu.

S obzirom na lični uticaj glavnog izvršnog direktora Goldman Saksa, morao je da napravi izuzetak i da lično odobri Kuku pristup kreditnim karticama kompanije.

Inače, Epl i Goldman saks testirali su Apple Card 2019.godine, u vreme nižih kamatnih stopa i optimističnih makroekonomskih prognoza. Bankarski div s Volstritaa odustao je od nekih naknada za kreditne kartice.

Kasnije, šuškalo se kako Goldman saks pokušava da se izvuče iz posla s Eplom.

S druge strane, i tehnološki div pokušava da postavi temelje kako bi manje zavisio od svojih partnera za finansijske usluge, piše Live Mint.

(Telegraf Biznis)

Video: Osam načina da sačuvate vašu karticu od krađe dok ste na odmoru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>