• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na jesen "Dani digitalizacije" u Beču: Posebna nagrada za žene istraživače u IT domenu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grad, privreda i nauka predstaviće inovativne tehnologije, kao i načine njihove primene, kako bi podržale moderno upravljanje i ojačale privredni položaj Beča

  • 0
Beč Foto: Shutterstock

Digitalni humanizam i njegova implementacija glavna je tema ovogodišnje manifestacije „Dani digitalizacije“ (Digital Days 2023) u Beču, koja se održava 20. i 21. novembra u Tehničkom muzeju u Beču.

Poseban naglasak biće stavljen na prezentaciju nove Digitalne agende Beča.

Inspirativna predavanja, interaktivne radionice i izložba „DigiStreet“ omogućiće direktno iskustvo sa digitalnim svetom i prikazati kako Grad Beč ciljano koristi tehnološke inovacije da bi poboljšao kvalitet života građana.

Bečki put digitalnog humanizma stavlja čoveka u središte digitalne transformacije, navodi se u saopštenju.

„Dani digitalizacije 2023.“ stavljaju fokus na digitalni humanizam u praksi. U okviru dvodnevne manifestacije, domaći i međunarodni stručnjaci diskutovaće o preduslovima digitalizacije prema principima osnovnih ljudskih prava na lokalnom i evropskom nivou.

Grad, privreda i nauka predstaviće inovativne tehnologije, kao i načine njihove primene, kako bi podržale moderno upravljanje i ojačale privredni položaj Beča.

Biće prikazani primeri kako se bečki digitalni humanizam već primenjuje, digitalni potencijali za moderni zdravstveni i obrazovni sistem, za sigurne tehnologije koje štite privatnost građana, za moderni svet rada i privrede, kao i za socijalno i ekološki održiv grad.

Osim raznovrsnog glavnog programa, „DigiStreet“ sa više od 30 izlagača predstavlja posebnu atrakciju za sve uzraste. Takođe, organizuju se radionice za učenike i besplatni obilasci izložbe srodne tematike u Tehničkom muzeju u Beču.

Vrhunac događaja je dodela nagrade „Hedy Lamarr“ Grada Beča, kojom se nagrađuju žene istraživači u Austriji za njihov izuzetan doprinos u oblasti informacionih tehnologija.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>