• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gugl privremeno postigao nagodbu u Americi: Tuže kompaniju zbog navodnog monopola u Plej prodavnici

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tvrde da je Gugl nezakonito naložio da neke aplikacije koriste kompanijske alate za plaćanje

  • 0
Google Play Store Foto: Shutterstock

Gugl je u utorak privremeno rešio grupnu tužbu, u kojoj se navodi da je njegova američka Plej prodavnica prekršila američka savezna antimonopolska pravila, tako što je prekomerno naplaćivala korisnicima usluge, prema sudskom podnesku prenosi Rojters.

U tužbi, koju je pokrenulo više od 30 američkih država i predstavlja 21 milion potrošača, tužioci su tvrdili da bi potrošači možda trošili manje na aplikacije i imali više opcija da nije bilo navodnog monopola Gugla.

Strane u nagodbi, uključujući advokate koji predstavljaju državnog tužioca Jute koja predvodi grupu država, zatražili su da se otkaže suđenje zakazano za 6. novembar.

Gugl se suočava sa sličnim tužbama, u kojima se navodi da je generisao ogromnu profitnu maržu od svoje Plej prodavnice, upuštajući se u nezakonite taktike za očuvanje monopola u prodaji Android aplikacija i robe u aplikaciji.

Oni tvrde da je Gugl nezakonito naložio da neke aplikacije koriste kompanijske alate za plaćanje i daju joj čak 30% od prodaje digitalne robe.

(Telegraf Biznis)

Video: Gejmeri zarade 7 srpskih plata, spremaju se za turnir kao sportisti, a evo kakvo je njihovo zdravlje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>