Dražen je pre 12 godina počeo prve dane u Majkrosoftu, sada vodi jedan od njihovih najvažnijih poslova

Nikada nisam išao napred zbog ostvarenja cilja u karijeri, uvek mi je bio cilj da napravim sjajan softver kojim ću se ponositi kaže nam Dražen Šumić, između ostalog

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika analiticar
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • analiticar

    21. septembar 2023 | 20:25

    Kako je Amerika pocela da upumpava helikopterski inflatorni novac po banana drzavicama shirom svijeta, tako su plate u tim banana drzavicama "rasle". Od 300eur na 1000eur, na bazi nicega. U komparaciji sa jednom Njemackom koja je broj 1 u multi-faktorijalnoj produktivnosti, dok smo mi na 63-cem mjestu (komparacije radi, Slovenija je na 32-gom). Jedino su makedonija i Bosna malo iza nas. Dakle? Novac iz prese se daje i distribuira poliicki podobnim ljudima. Kako to Ameri rade? Pa tako sto drze dizgine dolara kao plateznog sredstva. A zasto BRIKS ne preuzme? Pa poceli su a onda rat u Ukrajini u koji se pumpaju milijarede dolara istog helikopterskog novca. Sta je rezultat? Mala kahvica na Kalemegdanu je sada 2eur (komparacije radi, ja sada, dok ovo pisem, ispijam u centru najveceg kanadskog grada malu kahvicu za 1.16eur preracunato). Sta nam to kaze? To nam kaze da je sve f a t a m o r g a n a. Vec sada su plate u Srbiji naduvane 300%. Pitanje je dana a ne mjeseca kad ce poceti ogromna otpustanja u Srbiji. Bice ogromna inflacija u Srbiji, tacnije stagflacija. Restorani kostaju vise u Beogradu nego u zapadnim gradovima. Odjeca je bar dva puta skuplja u Beogradu nego na zapadu. Evo, primjera radi, ja sam kupio Mavi dzins za 25eur. U beogradu bih morao da iskeshiram preko 100 ili 200eur. Crno se pise, crno da crnje ne moze da bude.