• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uoči Prajm dana, Amazon najavljuje revoluciju u veštačkoj inteligenciji

Vreme čitanja: oko 1 min.

ChatGPT dobija rivala po imenu Claude

  • 0
amazon, prime day Foto: Shutterstock

Cena deonica Amazona je ove godine skočila 40,3 odsto, a porasla bi još i više da berza nije pala u septembru, zbog zabrinutosti u pogledu gornje granice američkog državnog duga.

Majkrosoft, Gugl, Meta i druge kompanije povezane sa veštačkom inteligencijom, neprestano su u medjima otkako je ta tema postala "vruća", ali čini se da Amazon "vreba" iz prikrajka.

Naime, najveći svetski e-trgovac je nedavno pokazao da namerava da ide korak dalje u tom segmentu. U septembru je objavio da će uložiti oko 4 milijarde dolara u Anthropic startap, koji kreira konkurenta ChatGPT-u, pod nazivom Claude.

Dodatno, u periodu od 10. do 11. oktobra ove godine, Amazon ima još jednu priliku da dospe na naslovnice, zahvaljujući 48-časovnoj prodaji tokom Prajm dana (Amazon Prime Day).

U julu je kupljeno više od 375 miliona proizvoda, a očekuje se da će prodaja ove godine iznositi 12,9 milijardi dolara. Navodi se i da će Amazon 27. oktobra objaviti svoje finansijske rezultate, dajući investitorima priliku da vide koliko dobro posluje.

Investicione banke nastavljaju da gledaju pozitivno na uspeh Amazon: Morgan Stenli cilja na 175 dolara po akciji, a Vedbaš tvrdi da će deonice ove kompanije do kraja godine dostići nivo od 180 dolara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>