• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mreža X kažnjena sa 386.000 dolara: Nije dala odgovore na pitanja o zlostavljanju dece

Vreme čitanja: oko 1 min.

Australijski regulator tvrdi da kompanija Ilona Maska nije odgovorila na niz važnih pitanja

  • 0
Društvena mreža X Foto: Hadrian / Shutterstock.com

Australijski komesar za e-bezbednost saopštio je danas da je kaznio platformu X (bivši Tviter) sa 386.000 dolara, zbog toga što nije na pravi način odgovorila na pitanja kako suzbija sadržaje vezane za seksualno zlostavljanje dece.

- Kompanija X je javno izjavila da je borba protiv seksualne eksploatacije dece za nju najveći prioritet, ali to ne mogu da budu samo prazne priče. Moramo da vidimo da su reči potkrepljene konkretnim delima - kaže australijska komesarka za e-bezbednost Džuli Inman Grant, a prenosi CNN.

Regulator te države tvrdi da X nije odgovorio na niz važnih pitanja kao što su "vreme koje je potrebno platformi da odgovori na prijave o seksualnoj eksploataciji dece", "mere koje X preduzima za otkrivanje seksualne ekploatacije dece u videu koji se emituje uživo", kao i "alate i tehnologije koje koristi za otkrivanje materijala sa seksualnom eksploatacijom dece".

Komesarka Inman Grant je u februaru zatražila od pet tehnoloških firmi - X, TikTok, Gugl (uključujući Jutjub), Diskord i Tvič - da saopšte kakve korake preduzimaju protiv širenja materijala sa zlostavljanjem dece na svojim platformama.

- Njihovi odgovori su otkrili... zabrinjavajuće nedostatke i nedoslednosti - rekla je ona i dodala da su propusti kompanije X bili "ozbiljniji" od propusta drugih kompanija.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>