• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Neko misli da može da me uceni s reklamom? Neka se ne oglašava": Ilon Mask besan na oglašivače

A. B.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Nemam problema s mržnjom. Neka me mrze", dodao je vlasnik platforme X

  • 0
Elon Musk Ilon Mask Foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Ilon Mask je ponovo skrenuo pažnju na sebe! Besan na velike oglašivače koji su pre 10 dana doneli odluku da zbog njegovih javno izraženih stavova prekinu oglašavanje na njegovoj društvenoj mreži X, Mask je, odgovarajući na pitanja tokom Samita DealBook 2023 rekao da nema mesta ucenama.

- Neko misli da može da me uceni s reklamom? Neka se ne oglašava. Mene da ucenjuje novcem?", izjavio je Mask pred auditorijumom tokom razgovora sa Endruom Rosom Sorkinom koji ga je intervjuisao.

Mask je tom prilikom verovatno video Boba Igera, izvršnog direktora Diznija, kom je, odmah nakon toga rekao "Zdravo Bobe".

- Nemam problema s mržnjom. Neka me mrze - zaključio je Mask koji je u proteklom periodu bio optužen za krajnje desne stavove u svojim tvitovima. Poslednjih nedelja, Mask je promovisao i ponekad verbalno podržavao ono što Bela kuća naziva "antisemitskom i rasističkom mržnjom“ prenosi Cnbc.

On je svoje tvitove koji su naišli na kritiku Vašingtona nazvao "jednom od najglupljih ako ne i najglupljim stvarima" koje je "ikada uradio na platformi. Žao mi je zbog tog tvita ili posta", dodao je.

Maskovi zapaljivi postovi na platformi X, naveli su velike oglašivače, uključujući Dizni, Epl i mnoge druge, da obustave marketinške kampanje, a neki uticajni korisnici, kao što je gradonačelnica Pariza An Idalgo, rešili su da ugase svoj nalog na X-u.

Mask je negirao da je antisemita i rekao da su na mreži X "jasni pozivi na ekstremno nasilje protivni uslovima korišćenja i da će rezultirati suspenzijom“. On je takođe ove nedelje otputovao u Izrael, gde se sastao i razgovarao sa premijerom Benjaminom Netanjahuom.

Kada je Netanjahu rekao da želi da „deradikalizuje“ i „obnovi“ Gazu, Mask je ponudio pomoć.

Mask je u intervjuu Sorkinu rekao da je njegova poseta Izraelu planirana pre njegovih tvitova i da nije deo "turneje izvinjenja".  Ranije je Mask rekao da želi da dovede SpaceX satelitsku komunikacionu uslugu, Starlink, u region, a posebno za potrebe humanitarnih organizacija u Gazi.

Maskov lični nalog na mreži X ima više od 164 miliona pratilaca, iako autori tehničkog bloga Mashable tvrde da je većina pratilaca zapravo nepostojeća, te da se radi o lažnim ili neaktivnim nalozima.

(Telegraf Biznis)

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>