• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Građani Niša dobili novi informacioni sistem za katastar

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

RGZ najavljuje i da će nastavitija sa radom na implementaciji naprednih informacionih sistema širom Srbije

  • 0
Digital marketing, kompjuter, laptop, posao Foto: Shutterstock

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je danas da je uspešno implementirao novi centralni informacioni sistem za katastar nepokretnosti u Nišu.

Kako se navodi, od danas je novim i modernim informacionim sistemom, osim Beograda i Novog Sada, pokriven i Niš, veliki centar Srbije gde se odvija dobar deo ekonomskih dešavanja.

Dodaje se da za građane Niša novi centralni informacioni katastarski sistem donosi pravnu sigurnost i efikasnost, a ispravlja i višedecenijske neusaglašenosti, povećavajući pravnu sigurnost imovine građana, kao i efikasnost i transparentnost rada RGZ-a.

Novi centralni informacioni sistem za katastar daje i podršku ekonomskom razvoju i ključan je za podršku daljem ekonomskom razvoju Niša, obezbeđujući stabilno poslovno okruženje za investicije i rast.

Iz RGZ navode i da novi informacioni sistem spada među prvih pet u svetu po kvalitetu i efikasnosti, čime su postavljeni globalni standardi.

- Implementacijom kompletno digitalizovanih procesa rada, garantujemo sigurnost podataka i svodimo mogućnost za grešku na nulu - piše u saopštenju.

Dodaje se i da se projekat implementacije sprovodi u saradnji sa Svetskom bankom, u okviru projekta "Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji", što potvrđuje posvećenost RGZ međunarodnim standardima i najboljim praksama.

RGZ najavljuje i da će nastavitija sa radom na implementaciji naprednih informacionih sistema širom Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>