• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dva dana, pet bina i više od 10 panela: Niš osmi put zaredom domaćin Foruma naprednih tehnologija

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sam akcenat ovogodišnjih tema biće usmeren ka spoznaji mogućnosti koje pružaju disruptivne i transformativne inovacije u savremenom poslovnom okruženju

  • 0
Naučno-tehnološki park Niš Foto: Milena Đorđević

Niš sa svojom bogatom tehnološkom tradicijom, a sada sa misijom da postane prepoznat kao grad naprednih tehnologija, organizuje omi po redu Forum naprednih tehnologija od 12. do 13. juna u Naučno-tehnološkom parku.

Unazad nekoliko godina Forum naprednih tehnologija, profiliše se kao važna regionalna i međunarodna platforma, koja omogućava ne samo povezivanje između obrazovnih i istraživačkih institucija, startapa i inovativnih kompanija, već i privlačeći širok spektar učesnika uključujući investitore, tehnološke entuzijaste, regulatorna tela, nevladine organizacije i profesionalce iz industrije.

Forum NT kroz razmenu znanja i iskustava unapređuje međunarodnu poziciju Srbije kao inovacionog i tehnološkog lidera u regionu, podstičući multidisciplinarnu saradnju koja promoviše inovacije kao motor rasta i razvoja ekonomije jedne zemlje.

Osmi Forum naprednih tehnologija biće održan sa težnjom da okupi svetske eksperte i vodeće kompanije u sferi naprednih tehnologija i primarnim ciljem produbljivanja diskusije o najnovijim trendovima i izazovima u ključnim sektorima kao što su veštačka inteligencija, biotehnologija, informaciono-komunikacione tehnologije, zelena industrija, web3 i blockchain, kreativne industrije i druge strateške oblasti definisane Strategijom pametne specijalizacije.

Sam akcenat ovogodišnjih tema biće usmeren ka spoznaji mogućnosti koje pružaju disruptivne i transformativne inovacije u savremenom poslovnom okruženju.

Ovaj dvodnevni događaj odvijaće se na pet bina, uz prateći prostor za medije i poseban podkast kutak. Posetioci će imati priliku da prisustvuju panelima, predavanjima, masterclass-ovima, prezentacijama, radionicama, pitch sesijama startap kompanija, kao i specijalnim i pratećim događajima.

Paralelno sa Forumom biće održan i virtuelni Sajam regionalnog zapošljavanja.

Organizatori 8. Foruma naprednih tehnologija su Privredna komora Srbije: RPK Niš, Naučno-tehnološki park Niš i grad Niš.

Prijave su otvorene putem ovog linka.

(Telegraf Biznis)

Video: Brza pruga Beograd-Niš, 100 minuta brzinom 200 km/h: Kadrovi deonice iz vazduha od kojih zastaje dah

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>