• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Problemima nema kraja za teh giganta: Nakon softverske greške, direktor Crowdstrike svedočiće pred Kongresom

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svedočenje je zakazano za 24. septembar

  • 0
Crowdstrike, global internet outage Foto: Tanjug/AP

Viši izvršni direktor kompanije za sajber bezbednost CrowdStrike  svedočiće pred podkomitetom Predstavničkog doma SAD 24. septembra o neispravnom ažuriranju softvera kompanije koje je izazvalo globalni prekid u IT-u.

- Uzimajući u obzir značajan uticaj koji je CrowdStrike-ovo neispravno ažuriranje softvera imalo na Amerikance i kritične sektore privrede – od vazduhoplovstva do medicinskih usluga – moramo da povratimo poverenje u IT na kojoj se zasnivaju usluge od kojih Amerikanci svakodnevno zavise - rekao je predstavnik Mark Grin, koji predsedava komitetom za unutrašnju bezbednost.

Podsetimo, incident od 19. jula doveo je do otkazivanja letova širom sveta i uticao na industriju širom sveta, uključujući banke, zdravstvenu zaštitu, medijske kompanije i hotelske lance prenosi Reuters.

Prekid je poremetio internet usluge, što je uticalo na 8,5 miliona Microsoft Windows uređaja. Delta Air Lines obećala je da će preduzeti pravne mere nakon što je saopštila da ju je prekid primorao da otkaže 7.000 letova koji utiču na 1,3 miliona putnika tokom pet dana i koštao je 500 miliona dolara.

CrowdStrike je odbacio Deltinu tvrdnju, koju bi trebalo okriviti za velike prekide letova.

Ranije ove nedelje, CrowdStrike je smanjio svoje prognoze prihoda i profita nakon neispravnog ažuriranja softvera i rekao da će okruženje ostati izazovno oko godinu dana.

CrowdStrike je ove nedelje objavio da je primio upite od vladinih vlasti o incidentu.

(Telegraf Biznis)

Video: Otvoren Daksing - najmoderniji aerodrom na svetu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>