• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zatvorene 2 fabrike koje proizvode materijal za solarne panele, nema naznaka kada će biti opet funkcionalne

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je razlog za takav potez

  • 0
Solarni paneli, solarna energija Foto: Shutterstock/Mr.Teerapong Kunkaeo

Dve fabrike u Severnoj Karolini koje proizvode visokopročišćeni kvarc za pravljenje poluprovodnika, solarnih panela i optičkih kablova zatvorene su zbog uragana Helena, bez naznaka kada će ponovo biti otvorene.

Sibelco i The Quartz Corp su obustavile radove u gradu Spruce Pine u Apalačima u četvrtak, pred oluju koja je uništila čitave zajednice u zapadnom delu države i u Istočnom Tenesiju. Ovaj grad je poznat po rudnicima koji proizvode neki od najkvalitetnijih kvarca na svetu.

S obzirom na rastuću globalnu potražnju, Sibelco je prošle godine najavio da će investirati 200 miliona dolara kako bi udvostručio kapacitet u Spruce Pine-u.

Nakon oluje, kompanija se fokusirala na potvrdu da su svi njeni zaposleni bezbedni i da su na broju, s obzirom na to da su neki bili "nepristupačni zbog trenutnih prekida u snabdevanju strujom i problema sa komunikacijom."

- Molimo vas da budete sigurni da Sibelco aktivno sarađuje sa vladinim agencijama i trećim stranama na operacijama spasavanja i oporavka kako bi ublažio posledice ovog događaja i ponovo započeo rad što je pre moguće - napisali su iz kompanije a prenosi AP.

The Quartz Corp je naveo da je ponovno pokretanje operacija "drugi prioritet."

"Naš glavni prioritet ostaje zdravlje i sigurnost naših zaposlenih i njihovih porodica," napisali su.

(Telegraf Biznis)

Video: Održano Alumni gala veče FON-a

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>