• 0

Ispovest medicinske sestre: "Prvi put sam videla okean i letela avionom, zahvaljujući koroni"

Pandemija je sve druge "zaključala" u kuće i stanove, ali ne i Megan Lindsi iz SAD

  • 0
megan

Megan Lindsi / Foto: Printscreen/Reuters

Majka dvoje dece, Megan Lindsi (33) iz Misurija, prvi put je napustila svoju zemlju i došla u Njujork, da radi kao medicinska sestra s obolelima od virusa Covid-19.

- Prvi put sam letela avionom i videla okean - kaže ona, i dodaje da je ovo putovanje za nju bilo nestvarno, iako je radila smene od po 12 sati, i to na odeljenju za intenzivnu negu (bolnica Winthrop Hospital).

Ironično, pandemija je milione zatvorila u karantin, ali ne i Megan, koja je iskoristila priliku da vidi nešto van svog mesta, ali i da doprinese u borbi protiv zaraze. Ovo je priča o ženi kojoj je korona "dala priliku" da se uhvati u koštac sa svetom i opasnošću, dok je njen suprug ostao u Misuriju da brine o deci.

Prva smena u Njujorku, a onda i šok. S obzirom na to da su pacijentima obolelim od Covida-19 bile zabranjene posete, Megan je bila ta koja ih je držala za ruku u teškim momentima, pa čak i kada su umirali.

Ipak, uprkos teškim momentima kaže da joj je Njujork pružio ono što Misuri nikada nije: osećaj da su stvari legle na svoje mesto. Kaže da se sada prvi put, na svom radnom mestu, osetila "bitno"; kao da radi nešto zaista značajno.

Megan ističe da su njena deca ponosna, jer je "svoj život dovela u opasnost pomažući drugima". Ovo je svakako bila velika promena za nju, jer je odrasla u malom gradu, navikla je da nedeljom odlazi u crkvu.

Inače, mama joj je radila kao menadžer u Volmartu, a otac na građevini. Megan je jedina iz porodice koja je završila koledž. Iako raditi s obolelima od korone nije nimalo glamurozno, zahvalna je na ovoj prilici.

Tokom boravka u Njujorku živela je u hotelskoj sobi s cimerkom i morala je da "trči" svaki drugi dan u perionicu veša. Preko dana je, logično, nosila svu zaštitnu opremu, ali je osim toga - "prvi put čula ruski uživo, na ulici, videla je Kip slobode, naučila je kako da s nogu jede parče pice".

- Restorani bi nam nekad davali besplatnu hranu, samo zato što smo medicinske sestre - kaže Megan.

Sada se vratila u svoj grad i trenutno nema posao, a mašta o tome da se jednom opet vrati u Veliku jabuku.

Video: Avio kompanije tek poletele a već krše pravila o socijalnoj distanci

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>