• 2

Iako ima samo 24, Marko je uspešan stolar: Odlučio da pokrene svoj biznis i nije se pokajao

Marko je sate i sate provodio u radionici sa tatom, učeći od njega zanat

  • 2
Marko Jelić

Foto: Rina.rs

I dok su se njegovi vršnjaci mahom odlučili za neka savremena zanimanja, dvadesetčetvorogodišnji Marko Jelić iz Čačka rešio je da nastavi porodičnu tradiciju i postane stolar. Za ovaj zanat se nije školovao, ali ga je očima krao od oca i to od najranijeg detinjstva.

- Dok su se svi drugari igrali, ja sam sate i sate provodio u radionici sa tatom. Već tada sam znao da ću se baviti stolarstvom. Kad su videli tu moju želju i trud, roditelji su prihvatili tu moju odluku i tako korak po korak, prvo sam pravio manje predmete od drveta, da bih kasnije prešao na pravljenje krupnih komada nameštaja - priča Marko za RINU.

Iskoristivši državne subvencije ovaj mladić otvorio je sopstvenu radionicu i spremno se uhvatio u koštac sa svim neizvesnostima koje ekonomija i privreda nose sa sobom.

- U početku je bilo dosta poteškoća oko organizacije rada, a kad nešto sami započinjete pitanje je da li će biti dovoljno posla da zaradite dovoljno za porodicu. Ipak posao je krenuo, velika podrška mi je svakako otac koji je uvek bio uz mene. On je svojim dugogodišnjim predanim i časnim radom, svojim potomcima otvorio mnoga vrata, a ja ću se potruditi da to poverenje opravdam - kaže mladi stolar iz Čačka.

U njegovoj radionici spojeni su veliko iskustvo, ali i inovativna znanja, tako da je tradicionalnu proizvodnju nameštaja oplemenio i modernizovao, ubacujući u ponudu dosta novih artikala od drveta.

Velika podrška i pomoć mu je i supruga Jovana, koja je kao i većina žena, zadužena za one malo lepše i lakše stvari, a ovaj put u pitanju je dizajn Markovih proizvoda.

(Telegraf.rs/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>