• 2

Niste sigurni šta ćete za životom i poslom? Ričard Brenson savetuje da počnete od 2 pitanja

"Vreme je da počnete da testirate svoje ideje"

  • 2
Ričard Brenson

Ričard Brenson / Foto: Profimedia/AFP

Ako ste od onih koji se još uvek presabiraju i ne znaju šta tačno žele u životu, niste jedini. Mnogi biraju prvu šansu i prihvate kakav takav posao da plaća račune. Istraživanja pokazuju da u nekom periodu života te osobe gorko zažale. 

Druga opcija je da nastavite da tragte i razvijate svoj talenat i viziju. Britanski milijarder Ričard Brenoson ponudio je jednostavan predlog za sve koji imaju sličnu dilemu.

Uzmite olovku i papir.  "Šta treba da radim? je pitanje koje svaki preduzetnik sebi postavlja u nekom trenutku. Ako se izazovom suočite sa znatiželjom i stavom da možete nešto da uradite, to će pokrenuti vašu karijeru", piše Brenson.

Međutim, ovo ne mora biti ograničeno samo na preduzetnike. Bez obzira na to da li ste zaposleni ili osnivač, njegov recept je isti.  Evo pitanja za dalje:

Šta volim?

"Napravite listu stvari koje vas zanimaju. Napredni preduzetnici mogu da razmotre koji bi interesi mogli da se usklade s industrijom kojoj treba poboljšanje. Ali, strasti mogu da budu moćan izvor inspiracije i u karijeri drugih profesionalaca.

Šta ne volim?

Za preduzetnike smetnje mogu da budu moćan izvor startup ideja. Uostalom, ako vas nešto muči, najverovatnije muči i druge ljude, pa će rešenje problema veoma dobro da dođe.

- Mnogi poslovi Virgin Atlantica su doživeli ekspanziju zbog ogorčenja zaposlenih koje su izazvale greške druge kompanije - navodi Brenson.

Zvuči veoma jednostavno, ali je takođe i veoma koristan podsetnik da shvatite da vas ništa čarobno neće naterati da uzmete svoj život u svoje ruke. Istina je i jednostavna i teška. Tražite u srcu ono što vas zaista pokreće i to je jedini način da krenete. I onda eksperimentišite

Jednom kada postavite hipoteze o tome kako treba da izgleda vaša karijera, treba da razmišljate kao naučnik i da svoje ideje potvrdite eksperimentima.

Ili Brensonovim rečima: "Vreme je da počnete da testirate svoje ideje".

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>