• 5

Šta bi joj sada rekli naši frilenseri u dugovima? Evo zašto je karijera Keri Bredšo čista fikcija

Rentiranje stana u Njujorku, plakar pun cipela, večere u otmenim restoranima, vožnja taksijem svaki dan... Može li se sve to od pisanja nedeljne kolumne? Čisto sumnjamo

  • 5
Sara Džesika Parker, Keri Bredšo, Seks i grad

Sara Džesika Parker kao Keri Bredšo / Foto: Profimedia

Keri Bredšo je glavni lik popularne serije "Seks i grad" (Sex and the City) koju su gledale, i gledaju, generacije ljubitelja serija i filmova, a posebno onaj ženski deo populacije.

Ovaj TV program je mnogima omiljen, neprevaziđen, i što je najzanimljivije - žene ga vole jer odiše "realnim pričama" iz života. Međutim, ima mnogo toga nerealnog u ovoj seriji.

Sada analiziramo karijeru glavne junakinje, novinarke, koja praktično živi od pisanja nedeljne kolumne, koja se objavljuje u fiktivnom magazinu "The New York Star".

Zarada od pisanja jednog članka u sedam dana teško da je dovoljna za život u bilo kakvim uslovima, a posebno ako živite na Menhetnu, plaćate skup stan, non-stop kupujete markirane cipele, posećujete otmene restorane, vozite se taksijem i tome slično. Ali, u karijeri Keri Bredšo nije sporna samo zarada...

Za početak, Keri Bredšo nikad nije pravila finansijski plan, što je stavka broj 1 u svetu frilensera, budući da zavise od povremenih angažmana. S druge strane, vrsta ugovora koji ima s medijskom kućom čiji je magazin "The New York Star" - nikada nije prikazana, pa se pretpostavlja da nije zvanično zaposlena u toj firmi.

Ali, hajde da krenemo redom...

1. Kolumna nije dovoljna. U filmu SATC, Keri je možda afirmisani autor koji piše knjige, ali u seriji - ona je uglavnom novinar koji se bori za svoje "mesto pod suncem" u gradu gde je konkurencija velika.

2. Zarada od kolumne i cipele vredne 40.000 dolara? Možda u svetu fikcije, ali u realnosti - malo teže. Poznato je da glavna junakinja obožava Manolo Blanik obuću, čiji par u proseku košta 400 dolara, a to je samo jedan delić njenog otmenog načina života.

Keri Bredšo, Seks i grad

Printskrin: Youtube

3. Neograničeno slobodno vreme. U seriji vidimo da Keri Bredšo svoju kolumnu napiše relativno brzo, budući da je i sam format pisanja takav. Osim toga, ona ne radi ništa drugo. Radna nedelja od 40 sati? Ni govora o tome!

4. Stan na Menhetnu od 700 dolara mesečno? Ovo je čak i najvernije fanove serije zbunjivalo godinama. Nemoguće je da Keri Bredšo živi u kvartu "Upper East Side", koji odiše luksuzom, a da kiriju plaća nekoliko stotina dolara. Pre će biti da se radi o hiljadama.

Stan Keri Bredšo Njujork

Stan Keri Bredšo, Njujork / Foto: Shutterstock

5. Vreme za istraživanje. Kod Keri Bredšo ovo ne postoji, a opet, ona od toga živi. Inspiraciju za pisanje navodno pronalazi u svakodnevnom životu i druženju s drugaricama, ali je jasno da to u realnosti baš i nije moguće. Keri uglavnom piše o ženama u Njujorku i njihovim odnosima s muškarcima, ali je činjenica da tu oblast slabo pozanje.

6. Život u Njujorku. Velika jabuka je poznata po enormnim cenama za život, počev od hrane preko oblačenja, pa do druženja i svakodnevnih rutina. Kako je moguće da Keri napiše jednu kolumnu nedeljno, a od toga može da plati stan, obilazi fensi žurke, vozi se taksijem, kupuje markiranu odeću i obuću? U jednoj epizodi čak pominje da joj rerna služi samo za "ukras", dok svaka epizoda prikazuje kako drugarice stalno jedu napolju.

Video: Keri Bredšo - žena zmaj

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bolt

    21. novembar 2020 | 13:27

    Zato to i jeste serija, fikcija, izmisljeno, tesko da postoji neko ko misli da bi takav zivot bio moguc uz pisanje nedeljne kolumne, hahaha

  • Viktor

    21. novembar 2020 | 13:45

    Moze ako se udaš bogato...

  • Fikcija

    21. novembar 2020 | 13:36

    Stvorena da bi nam otežala živote??!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>