• 21

Kvaka 22: "Uslov za zaposlenje je iskustvo. Kako da steknem iskustvo kad niko neće da me zaposli?"

, Telegraf Biznis

Sa ovim problemom, tj. začaranim krugom u profesionalnom svetu, mladi se susreću svakodnevno. Posebno je napeto sada, u vreme pandemije

  • 21
Spajdermen

Foto: Twitter

Gotovo da nema osobe (pre svega, od generacije milenijalaca pa nadalje) koja se nije susrela s problemom prilikom zaposlenja, ali, on je "manji" ako kandidatu suštinski manjka znanja ili veština potrebnih za određeno radno mesto (nema odgovarajuću diplomu ili stepen znanja).

Zapravo, poslodavac na osnovu onoga što ste pokazali na razgovoru za posao može legitimno da odluči da li ste zaposleni kakvog traži. Ali, čija je "greška" ako kandidat za posao nema iskustvo i diskriminisan je u startu na osnovu toga?

Sve je teže "ući" u dobre kompanije, koje nude adekvatno iskustvo i rad u poželjnom okruženju, koje je u skladu sa strukom i potencijalima kandidata. Međutim, i zanatlije nailaze na problem, ali u manjem broju.

Oni koji završe visoke škole znaju koliko je teško dobiti taj prvi posao u struci, jer svaki poslodavac traži iskustvo - ne želi radnika koji brljavi, ne zna posao dobro, tek treba da uči i istražuje.

Firme hoće spremnog radnika

Ali, postavlja se jedno sasvim logično pitanje iliti nailazimo na paradoks, u konvencionalnom govoru poznato kao kvaka 22 (od kultnog satiričnog romana "Catch-22", Džozefa Helera):

Kako ikada dobiti posao, ako niko neće da zaposli radnika bez iskustva? Kako da radnik stekne iskustvo, ako niko neće da ga zaposli?

Treba pomenuti i da postoji jasna razlika između prakse nakon fakulteta ili srednje škole, i višegodišnjeg iskustva, stečenog u kompaniji. Koliko puta ste naišli na oglas: "Treba nam kandidat sa najmanje tri/pet godina iskustva iz te i te oblasti"?

U čemu je "kvaka"?

Pojam o kojem smo govorili odnosi se na američke ratne pilote iz II svetskog rata, tj. na junake iz Helerovog dela. U pitanju je satira, primenjiva na mnoge društvene događaje.

Naime, onaj koji hoće da se "skine" sa letova ili iz vojske, mora da bude proglašen ludim. Da bi bio proglašen ludim, prvo mora biti pregledan, a da bi bio pregledan - mora tražiti pregled.

"Kvaka 22" je u tome što, ako si lud - moraš da tražiš pregled, a ako tražiš pregled - znači da nisi lud.

Možda nije lako razumeti ovaj splet događaja, ali upravo tako se često osećaju kandidati za posao - u najmanju ruku konfuzno. Ukratko, to je nerešiv i kompleksan problem čije rešenje poništava samo sebe, što bi kompanije trebalo da imaju u vidu kada zapošljavaju.

kvaka 22

Foto: vukajlija.com

Izlaz iz začaranog kruga

Ako nemate radno iskustvo, a poslodavac to traži, ne gubite nadu, ali ni ne lažirajte. Netačni podaci iz CV-ja se lako prepoznaju, već na prvom pitanju, kada vam regruter postavi pitanje iz struke.

Stručnjaci su obučeni da prepoznaju i razlikuju "knjiško znanje" od onog stečenog na osnovu godina iskustva u poslu. Sada je situacija dodatno napeta, jer kompanije imaju problem s viškom radnika, usled krize i rezanja rashoda.

Činjenice govore da su u prethodnom periodu upravo najbolje prolazili iskusni radnici, oni koji imaju između 35 i 55 godina života. Iza njih je bogato iskustvo, i veruje se da mogu više da doprinesu firmi u krizno doba.

Ipak, to ne znači da i mladi radnici, bez iskustva, ne mogu da se dobro spreme za razgovor za posao i impersioniraju regrutera. Adekvatna alternativna opcija manjku radnog iskustva može biti kvalitetno proučavanje radnog mesta za koje konkurišete, i same kompanije u kojoj želite da radite.

Takođe, pričajte što više sa ljudima iz vaše struke, koji imaju znanje i iskustvo, i saznajte od njih šta je najkorisnije u radu, na šta treba obratiti pažnju. U jeku pandemije, radnici su masovno upisivali i onlajn kurseve, kao dodatni vid edukacije.

Da li ste imali ovakva iskustva i kako ste rešavali problem "kvaka 22" prilikom traženja posla?

Video: Golub od milion evra: Evo kako zaboravljeni hobi i u Srbiji može da donese mnogo para

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    U zapadnim zemljama ( konkretno u Svedskoj ) dok zavrsavate skolovanje preporucuje se da negde volontirate i to cak van zemlje i to vam dosta znaci i pomaze za pocetak poslovne karijere. Medjutim kod nas kada cuju da neko volontira kazu " gle budale radi za dzabe "... E u tome je kvaka 22. Mnoge tate i mame ocekuju da se njihovi mezimci cim zavrse skolovanje ili jos u toku skolovanja zaposle u firmi sa odlicnom platom i ako realno njihovo znanje vrlo cesto nema dodirnih tacaka sa praksom i tu je problem....radite na sebi i svom prakticnom sticanju znanja i necete imati problem u profesionalnoj karijeri.

  • Viki

    Kad je moj sin zavrsio studije zaista smo bili zabrinuti zbog ovakvih ocekivanja. Onda smo shvatili da to nije uvek tako kako izgleda. Nasli smo oglas gde se traze dve godine iskustva. Uprkos tome konkurisao je i odgovora nije bilo. Jasno, nasli nekog sa iskustvom. Medjutim posle mesec dana posalje CV opet i jave mu se. Tacno da su uzeli drugog ali tom se nije dopalo i napustio,tako da su zaposlili mog sina. Savet - traziti oglase na internetu, takodje i kad nema oglasa poslati im CV. Koristiti savete sa interneta za sastavljnje dobrog CV-a. Ako se neko bavi digitalnim stvarima, obavezno imati dobar portfolio.

  • Zeljko

    Sta ima da se zaposljavate kada ste najjaci u Evropi, u sedmom kvartalu, one godine..

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke