• 2
 ≫ 

Bafetovi "atipični" saveti: "Zdravlje je ispred biznisa. Odnos s ljudima je ključan za uspeh"

 ≫ 

Amerikanac je više puta pričao da je i sam pohađao razne kurseve kako bi ovladao veštinom komuniciranja

  • 2
Warren Buffett, Voren Bafet

Voren Bafet / Foto: Tanjug/AP

Amerikanac Voren Bafet jedan je od najbogatijih ljudi na svetu, sa neto vrednošću od oko 80 milijardi dolara. U svetu investiranja je vrlo značajna figura, možda čak, najiskusniji ulagač u modernoj istoriji.

Oni koji tek počinju da se bave biznisom i svetom akcija, njegove savete slepo prate, jer Bafet retko greši. Ono što je najbolje od svega je činjenica da Bafet savete neretko deli besplatno i javno.

Na pitanje Šta bi rekao ljudima koji žele da budu uspešni u poslu?, Bafet odgovara: "Uzmite vreme da unapredite svoje komunikacione veštine, i to će vam uvećati vrednost barem za 50 odsto".

Amerikanac je više puta pričao da je i sam pohađao razne kurseve kako bi ovladao tom veštinom i kako bi tečno i jasno govorio pred ljudima. Takođe, veruje da je "najbolja investicija ulaganje u sebe".

To je ono što, ističe, stalno govori studentima i podseća ih da je pisana komunikacija jednako važna kao verbalna. Pre svega, zato što treba da znate kako da predstavite i objasnite svoje ideje.

Iako je besprekoran u poslu, i deluje da nema vremena ni za šta drugo osim da "pravi novac", to baš i nije tako. Bafet savetuje čak i mlade ljude, pune snage, da brinu o sebi: o svom psiho-fizičkom zdravlju. "Ne možete početi da brinete o sebi tek kad napunite 50 godina", zaključuje Voren Bafet.

Video: Gde smo bili tada, a gde danas: Vizionarski intervju Jevrosimovića pre 15 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jer...

    9. februar 2021 | 14:05

    Ako si bogat, džaba ti je što si bolestan... 😀

  • Sara

    9. februar 2021 | 09:27

    Nakon njegove smrti treba podeliti te pare ..80 milijardi na 8 milijardi ljudi...hmm 😂

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>