• 2

Za njega ne postoji penzija: Neumorni Bafet veruje u ova 3 načina za unapređenje karijere

Američki ulagač i biznismen u avgustu puni 91. godinu, ali nema nameru da stane kada je reč o poslu

  • 2
Warren Buffett, Voren Bafet

Voren Bafet / Foto: Tanjug/AP

Poznata je teza Vorena Bafeta, američkog investitora, da svako treba najviše da ulaže u sebe, svoje znanje i talente. Međutim, ne znaju svi pravi put do uspeha.

Vlasnik kompanije "Berkshire Hathaway", koji 30. avgusta puni 91. godinu, iza sebe ima bogato iskustvo i važi za najboljeg i najmudrijeg ulagača današnjice.

Prema Bafetovim rečima, na prvom mestu je komunikacija.

- Ako nemate ove veštine, to je kao da namigujete devojci u mraku: ništa se ne dešava. Možete biti super inteligentni, ali vam to ne vredi mnogo, ako ne znate da prenesete tu moć svoga uma. A transmisija je isto što i komunikacija - naveo je Amerikanac, inače blizak prijatelj Bila Gejtsa.

Mimo toga, "stari lisac" veruje u vođstvo, pa na drugo mesto stavlja liderske sposobnosti.

- Kada zapošljavamo, obraćamo pažnju na tri stvari: inteligenciju, inicijativu ili energiju, i integritet. A ako nemaju ovo poslednje, prve dve stavke će vas "ubiti", jer ako zaposlite nekoga bez integriteta, znači da tražite glupe i lenje ljude - rekao je Bafet.

Unapređenje poslovnih odnosa zauzima treće mesto na listi Bafetovih prioriteta u poslu.

- Jedna od najboljih strategija za uspeh je da okružite sebe pravim ljudima. Tako ćete se kretati u pravcu u kom se kreću oni koji su uspeli. Ti ljudi treba da budu bolji od vas - zaključuje milijarder iz Nebraske (SAD).

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>