• 0

5 "grehova" koje radnici na daljinu uporno čine: Ako osećate premor, ovo mogu biti okidači

Izbegavanje opuštene konverzacije sa kolegama i pauza u radu od kuće, jedna je od većih grešaka koje zaposleni često nisu svesni

  • 0
Žena devojka laptop krevet stan

Foto: pexels.com/Andrea Piacquadio

Milioni rade od kuće već punu godinu, ali to ne znači da i dalje ne prave greške, kako u samom radu, tako i kada je reč o organizaciji, blagostanju, ličnom uspehu.

Ovakav način rada karakterističan je za IT svet, ali i sve one kojima je posao vezan za kompjuter i priroda posla je takva da mogu raditi na daljinu. Međutim, problemi kreću kada "zapadnete" u rutinu, a posebno kada ta rutina nema rutinu. Ovo su neke od grešaka koje se i dalje ponavljaju:

1. Zaposleni ne uspevaju da organizuju svoje radno vreme, da uspostave pravu rutinu. Da biste osigurali produktivnost i izbegli "burn out" sindrom, trebalo bi da imate strukturu u radu i da se držite rasporeda.

2. Kontrolisanje tuđih rutina je još jedna u nizu grešaka, ili tzv. mikro menadžment. Rukovodioci treba da imaju poverenje u svoje radnike, bez obzira što im nisu "na oku". Ovakve prakse stvaraju nepotrebnu tenziju.

3. Godinu dana radite od kuće, a još nemate svoj prostor za rad? Iako mnogi nisu u mogućnosti da izdvoje čitavu sobu u te svrhe, trebalo bi da izdvojite barem mali prostor u stanu. Poneka biljka ili fotografija na stolu nije na odmet, a ovako kreirana atmosfera podstiče produktivnost.

4. Kada radite na daljinu, lako je "upasti" u loše navike ili obrasce, u smislu načina na koji razmišljate. Pre svega, nastupe brojne sumnje i pitanja: Treba li da radim više? Da li sam privilegovan/a jer radim na daljinu? Da li su moje kolege uspešnije? Šta misli šef? Čim se oslobodite tih nedoumica, bićete uspešniji u radu.

5. Izbegavanje opuštene konverzacije i pauza, takođe je krupna greška. Najpre, svima je potrebna interakcija, a to što radite od kuće - ne znači da radite manje ili lošije. Slobodno se upustite u opušteni razgovor s kolegama i povremeno koristite pauze, kao kada ste u kancelariji.

Video: Kako da budete produktivnji na poslu: Robot Buddy zna sve odgovore

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke