• 0

Šefovi izračunali koliko bi rad od kuće mogao da potraje: Da li vam se sviđa ta ideja?

Što duže kovid-19 bude "držao" radnike kod kuće, to će im biti sve teže da se vrate starim poslovnim navikama...

  • 0
kućna kancelarija, rad od kuće

Foto: Shutterstock

Uz najnoviji talas "kašnjenja" u povratku na posao, zbog kovida-19, neke kompanije razmatraju novu mogućnost: kancelarije bi mogle biti zatvorene skoro dve naredne godine.

To izaziva zabrinutost među rukovodiocima, jer što virus bude duže "držao" radnike kod kuće, to će im biti teže da se vrate starim poslovnim navikama. Mnogi zaposleni su tokom pandemije razvili nove rutine, zamenivši tako putovanje do posla - vežbanjem, ili im se jednostavno "osladila" fleksibilnost kakvu imaju već 19 meseci.

WSJ prenosi da su čak i oni koji su bili uporni da rade iz ofisa - sada navikli na fleksibilnost i komfor koje donosi rad na daljinu. Istraživanja su pokazala da se entuzijazam za rad na daljinu samo dodatno povećavao, kako se pandemija produžavala.

Kompanija Intel Corp. je, recimo, profitirala na račun napretka rada od kuće. Izvršni direktor, Pet Gelsinger, predviđa da će hibridni i rad na daljinu ostati norma u narednim mesecima i godinama, i poručuje da "nema nazad".

Pre izvesnog vremena, Epl je rekao zaposlenima da će planirani povratak u kancelarije u SAD biti odložen najmanje do januara, što je radnicima dobrodošlo, budući da su čak pisali peticiju da se ne vraćaju, već da trajno nastave s radom od kuće.

Amazon i Fejsbuk takođe planiraju da vrate radnike na posao tek početkom 2022. godine, ali činjenica je da egzaktnog plana ne može biti. Čak i giganti koji su u junu ili julu najavili da će otvoriti kancelarije u septembru, ubrzo nakon toga suočili su se sa rastućim brojem zaraženih delta sojem u zemlji, te su odložili planove.

Video: Ugostitelji izdržali pandemiju zahvaljujući ovom rešenju: Partner koji nam je pomogao da opstanemo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>