• 21

"Nije mamac": Vlasnik pekare u Beogradu nudi platu 1.000€ i stan, a to nije jedina ponuda

U pitanju su noćne smene, što se nekako za pekare i podrazumeva

  • 21
Pekara

Foto: Shutterstock, Facebook

Proizvodnja hleba je, kažu, prvi pošten zanat u istoriji. Civilizacija, tako ozbiljna i velika reč, započela je sa hlebom. Onda i ne čudi da su poslodavci, za zanat koji ima toliku tradiciju, spremni da plate ozbiljnu sumu novca. Pekara ima na skoro svakom koraku, a prema njihovoj brojnosti, reklo bi se da i majstora pekara ima dovoljno ili da svaki od njih misli da je majstor, bar za određenu vrstu peciva. 

Ipak, dug je put od šegrta preko kalfe do majstora zanata. Zato ne čudi što jedan vlasnik pekare u Beogradu nudi platu od 1.000 evra majstoru pekaru. Kako se navodi, uz platu se nudi i besplatan stan i navodi se da su u pitanju noćne smene, što se nekako za pekare i podrazumeva.

Kako su rekli Telegraf Biznisu, kompletan majstor je uvek dobro plaćen.

- Nije u pitanju mamac. Potrebna su nam i dva pekara, samo za somune, ali njima je namenjena i nešto manja plata, od 90.000 dinara - rekli su za naš portal i dodali da je prijava obavezna.

Na spisku najnepoželjnijih zanimanja u školama mrtva trka se ne tako davno vodila između mesara ili pekara, a ni krojači ne zaostaju. Učenici već godinama pokazuju slabo interesovanje za trogodišnje školovanje, iako se pokazalo da "dobar zanat zlata vredi".

Zato ne čudi što je problem u pekarskoj industriji već neko vreme nedostatak radnika. Srbija nema dovoljan broj kvalitetnih radnika, oni koji znaju da rade odlaze za Nemačku, pa u svakoj pekari traže radnike, rekli su ranije iz Unije pekara Srbije.

Video: Kako da vaš hleb izgleda kao milion dolara!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    10. oktobar 2021 | 14:47

    Ljudi misle da je pekarski zanat lak. Tačno je, mašine su zamenile mnoge ručne poslove pekara, ali postoje poslovi koje mašina ne može da zameni niti uradi bez ljudske ruke.. E, ljudi - pekari koji to rade zovu se majstori i njih treba platiti. Svaki priučeni pekarčić sebe smatra pekarom. Tu je problem. Ali vlasnici pekara, koji su po struci pekari, znaju to da selektuju, pa samim tim vrednuju i nagrade. Živeli pekari!

  • Dejo

    10. oktobar 2021 | 19:01

    Izuzetno tezak posao.Neradi se samo dva dana u godini ,sesti januar uvece i trdeset prvi decembar.Nekad kad sam mlad bio htio sam otvoriti pekaru.Obidjem par pekara da pitam svi nesto neodredjeno,a jedan pekar poznanik mi veli otprilike,posla ima para ima ,ali nemas ih kad potrositi.Kad ces danju spavas nocu radis.

  • Nikola

    10. oktobar 2021 | 18:18

    Nece niko da radi,to je glavni problem.Nece niko da ide u školu.Svi bi da budu tiktokeri,dizajneri kupacih kostima. . . . . .Pevači . . . Rijaliti zvezde . . .

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>