• 14
 ≫ 

Vozači kipera u Srbiji zarade i do 130.000 dinara: Još jedna pozicija među najtraženijim

 ≫ 

Firme traže i iskusne vozače za dostavu ili ostale interne potrebe

  • 14
Gradiliste kamion kiper pare evri

Foto-ilustracija: Shutterstock

Posao vozača je širom sveta traženiji nego ikad, pa tako i u Srbiji.

O tome svedoče i brojni oglasi za posao, na domaćim sajtovima, u kojima se traže profesionalci za upravljanje kiperima i viljuškarima, kao i vozači za dostavu, kamiondžije, itd.

Veća plata je uglavnom usko vezana za kategoriju koju posedujete, odnosno poznato je da oni koji imaju položeno za kamione (C) i autobuse (D) - prolaze bolje od profesionalnih vozača sa B kategorijom.

Dodatne veštine su benefit više, tako da vozači kipera mogu da zarade do 130.000 dinara, sudeći po podacima iz aktuelnih oglasa. "Prijava od prvog dana, smeštaj i hrana su obezbeđeni", navodi se u jednom od oglasa, i dodaje da je neophodno iskustvo u vožnji većih kamiona.

Naširoko se traže i vozači (patentnog, regalnog) viljuškara, odnosno viljuškaristi, gde je ponegde početna zarada 70.000 dinara, uz prijavu od prvog dana. U mesecu je obezbeđeno 6 slobodnih dana, a radno vreme je u proseku devet sati dnevno.

Firme traže i iskusne vozače sa B kategorijom, za dostavu svojih proizvoda ili ostale interne potrebe, a tu je uglavnom praksa da radite pet dana nedeljno, osam sati. Dakle, reč je o ustaljenoj kvoti od 40 radnih sati sedmično.

Neke kompanije nude topli obrok.

O tome kolika jagma vlada za vozačima pisali smo i u kontekstu novog partnerstva: žutih taksi vozila iz Njujorka i Ubera. Naime, ponude treba da bude predstavljena javnosti ovog proleća, a kompanija za prevoz putnika treba da navede žute taksije u Njujorku u svojoj aplikaciji.

Ugovor će dodati oko 14.000 licenciranih taksista u Njujorku - jednom od njegovih najvažnijih tržišta - Uberovoj platformi.

Širi se mreža privatnih kompanija koje nude usluge za prevoz putnika, pa tako i neke firme kod nas obećavaju platu veću od 70.000, a do čak 150.000 dinara.

Od profesionalaca koji bi prevozili putnike očekuje se da budu stručni, ljubazni, odgovorni, da poseduju dozvolu duže od tri godine i da nisu krivično osuđivani, dok im se nudi radno vreme u dve smene, "mogućnosti za odličnu zaradu", i rad sa vozilima koje obezbeđuje poslodavac.

Video: Visoka cena goriva ispraznila ulice Beča

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojqn

    10. april 2022 | 15:11

    Jeste,to je obecana plata i na papiru,a dal je u praksi tako,e to nadlezne vlasti treba da ispitaju,dzaba ja radim za 150.000 a prijavljen na 36.000,e to je drzava kriva,radio citav zivot za velike pare,bio razdvojen od porodice,trpeo svasta na poslu i ako se posreci da dobijem penziju,penzija 15.000,kad ce mi najvise trebati na lekove jer sam oboleo od posla.e to nosi ta obecana plata do 150.000 din

  • Glas severa

    10. april 2022 | 16:12

    Tu cifru od 130000 bi trebao da ima svaki radnik u Srbiji. Čudite se čudu kao da su milioni.

  • Goran

    10. april 2022 | 13:52

    Kaze oglas, potreban viljuskarista. Opis posla-radis sve(ciscenje magacina, odvajanje robe, fizikalija), pa kad stigne kamion istovaras ili utovaras. Moze, 100 hiljada pocetna plata, a ne 70.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>