• 0
 ≫ 

Disparitet raste: Šefovi bi da vrate radnike na posao, ali to pravilo ne važi za njih

 ≫ 

Prema istraživanju, radnici koji su nezadovoljni pruženom fleksibilnošću sada su tri puta više skloni tome da kažu kako će "definitivno" potražiti novi posao u narednoj godini

  • 0
povratak u kancelariju Foto: Shutterstock

Šefovi su nestrpljivi da se njihovo osoblje vrati u kancelariju, ali postoji jedan "problem". To pravilo se ne odnosi nužno na njih.

Dok 35% zaposlenih, koji nisu na izvršnim poziciijama, u kancelariji provodi pet dana nedeljno, samo 19% rukovodilaca može reći isto, prema istraživanju Future Forum-a, istraživačkog konzorcijuma.

Od određenog udela zaposlenih koji svakodnevno putuju na posao, više od polovine kaže da bi želelo bar malo fleksibilnosti, te radnici na nižim pozicijama uglavnom navode da imaju "mnogo lošiji balans između posla i privatnog života od svojih šefova", prenosi Blumberg.

Štaviše, disparitet raste.

U četvrtom tromesečju 2021. godine, radnici su imali oko 1,3 puta veće šanse od svojih šefova da budu stalno u ofisu. Sada je ta verovatnoća skoro duplo veća, a udeo radnika koji rade pet dana u nedelji je najveći od početka istraživanja (jun 2020. godine).

Studija je obuhvatila više od 10.000 kancelarijskih radnika u SAD, Australiji, Francuskoj, Nemačkoj, Japanu i Velikoj Britaniji. Jaz ukazuje na dvostruke standarde kada je reč o povratku u kancelariju.

Njujorška agencija dodaje da rukovodioci u kompanijama kao što su Gugl i Alfabet, pa do Banke Amerike, podstiču svoje radnike da se "delimično vrate", kako bi unapredili lične odnose, ali su sami šefovi donekle izuzeti od toga.

Kompanije, takođe, pokušavaju da opravdaju dugoročne zakupe kancelarija ili najsavremenije centrale kao što je Apple Park u Kupertinu (Kalifornija).

Prema istraživanju, radnici koji su nezadovoljni pruženom fleksibilnošću sada su tri puta više skloni tome da kažu kako će "definitivno" potražiti novi posao u narednoj godini. U vezi sa tim je i podatak da je kod njih osećaj ravnoteže između posla i privatnog života pao dvostruko više, u odnosu na radnike koji rade s "udaljenih lokacija".

Video: Anja je prošla ceo biznis pa prešla u konkurenciju: Kako je raditi s herojima današnjice?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>