• 0

Tesla "ukrao" suosnivača Airbnba: Važan čovek u Upravnom odboru

Tesla se "popravlja", radi na tome da prevaziđe sukobe

  • 0
Joe Gebbia

Foto: Profimedia/Daniel LEAL / AFP

Tesla je imenovao suosnivača Airbnba, dizajnera i milijardera Joea Gebbiju kao nezavisnog člana u svoj upravni odbor.

Dodatak Gebbije u odboru proizvođača električnih vozila Ilona Maska usledilo je posle odlaska Oraklovog predsednika i glavnog tehničkog direktora Larija Elisona.

Tesla je imenovao Elisona i bivšu izvršnu direktorku Walgreens Boots Kathleen Wilson-Thompson u odbor 2018. kako bi se pridržavali uslova sporazuma o nagodbi s Komisijom za hartije od vrednosti i berzu. SEC je optužio Teslu i Maska za prevaru nakon što je izvršni direktor tvitovao da razmišlja da pretvori Teslu u privatnu kompaniju za 420 dolara po deonici.

Dodavanje Gebbije u Teslin odbor moglo bi da pomogne Tesli da izbegne dalji sukob sa SEC-om, koji je pokrenuo više istraga kako bi utvrdio da Mask i Tesla ostaju u skladu sa svojim sporazumom.

Dizajner po obrazovanju, Gebbia je bio s Airbnbom od njegovih prvih dana 2007. Odstupio je od svoje operativne uloge ranije ove godine.

Međutim, Gebbia ostaje u upravi Airbnba i biće predstavnik Airbnb.org, neprofitne organizacije povezane s kompanijom koja osigurava smeštaj ljudima raseljenim u vreme krize, uključujući one pogođene prirodnim katastrofama i globalnim sukobima.

Video: Zavirite na novi terminal beogradskog aerodroma Nikola Tesla

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>