• 0

Ko je Kimbal Mask, mlađi brat najbogatijeg čoveka na svetu? On želi Ameriku bez gojaznih ljudi

Amerikanac je dugi niz godina uspešan u industriji hrane

  • 0
Kimbal Musk Foto: Suzanne Cordeiro / Shutterstock Editorial

Mlađi brat Ilona Maska (51), osnivača Tesle i najbogatijeg čoveka sveta, Kimbal Mask (50), godinama je bio "u senci", ali se sada o njemu intenzivnije priča.

On je kanadsko-američki preduzetnik u oblasti ugostiteljstva i šef kuhinje, inače vlasnik grupe "The Kitchen Restaurant Group", pod čijem okriljem je niz srodnih restorana lociranih u Koloradu, Čikagu i Indijanapolisu.

I dok Mask "stariji" niže uspehe u svetu električnih automobila i svojim poslovnim poduhvatima pomera granice u oblasti svemira i raketa, Kimbal je više posvećen kuvanju, a uz to je i filantrop kojeg je Svetski ekonomski forum proglasio Globalnim društvenim preduzetnikom (Global Social Entrepreneur).

Doduše, Kimbal je takođe u odboru kompanija Tesla i SpaceX, a lična misija mu je da "osnaži i investira u sledeću generaciju strastvenih preduzetnika u oblasti hrane, tako da inoviraju i uzgajaju pravu, nutritivno bogatu hranu".

Grupacija kojom upravlja, zapravo, predstavlja kolekciju restorana "fokusiranih na toplo, iskreno gostoprimstvo koji služe hranu najvišeg kvaliteta; pažljivo osmišljenu hranu koja je kompleksna, ali jednostavna, smela, ali utešna, sezonska i lokalna kad god je to moguće", navodi se u opisu.

"Big Green", čiji je Mask "mlađi" suosnivač, jeste nacionalna neprofitna organizacija posvećena stvaranju zdravih mesta gde deca mogu da uče i rastu. Organizacija ulaže u zajednice, kako bi podigla zdrave porodice i decu kroz okruženja za učenje na otvorenom, kroz gajenje bašte i razne programe.

Kimbalova urbana farmerska kompanija, "Square Roots", uzgaja sveže lokalno zelenilo u kontejnerima za transport sa kontrolisanom klimom, sa misijom da ljudima u gradovima širom sveta donese pravu hranu tako što će osnažiti farmere sledeće generacije.

Prema Forbsu, Ilon Mask ima neto vrednost od 219,8 milijardi dolara, dok je njegov brat Kimbal "težak" nekih 700 miliona dolara. Dakle, nadaleko "kaska" za bratom.

Njih dvojica imaju i sestru Tosku (48), koja je režiser. Takođe, dobro je poznata i mama Maje Mask, nekadašnji supermodel.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Tosca Musk (@toscamusk)

Toska Mask opisuje svog brata Kimbala kao "naprednog među ljudskom rasom", sa namerom da "reši krizu gojaznosti u Americi".

- Ne sviđa mi se što moja deca gledaju Jutjub, a ima viceva o mom bratu (Ilonu). To čini da se osećaju neprijatno - rekla je Toska svojevremeno za Sunday Times, kada su je upitali za poznatijeg brata. Kaže i da njena deca ne mogu da shvate zašto bi ljudi "govorili negativne stvari o Ilonu (njihovom ujaku)".

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>