• 0

Našli slamku spasa i utočište na Linkdinu, platforma oživela

Postala je odjednom živahna platforma

  • 0
Linkedin aplikacija Foto: Pixabay

Neki korisnici Linkedina pogođeni nedavnim otpuštanjima formirali su grupe na platformi s ciljem pružanja pomoći, koordinacije oko potpisivanja izlazne dokumentacije i pomaganja s vezama za nove poslove. Na primer, jedna LinkedIn grupa radnika pogođena otkazima u kompaniji Meta, sada ima više od 200 članova. Čak su se i šefovi koji otpuštaju obratili LinkedInu kako bi se objasnili i potražili podršku ili savet, kao što je to uradio jedan izvršni direktor marketinga u objavi uz uplakan selfi prošle godine.

Ako je prva godina pandemije bila oobeležena otpuštanjima u slabije plaćenim maloprodajnim i uslužnim poslovima, poslednjih nekoliko meseci bilo je nešto drugačije: izgledi za recesiju, pre svega, piše CNN. Iako je sveukupno tržište rada i dalje snažno, došlo je do talasa otpuštanja u tehnološkoj i medijskoj industriji — koje slučajno čine ključni deo baze korisnika LinkedIna. Odjednom je inače staložena profesionalna mreža postala vitalna slamka spasa za nedavno otpuštene radnike i iznenađujuće živahna društvena platforma.

Procenjuje se da je mobilna aplikacija LinkedIn 2022. preuzeta 58,4 miliona puta širom sveta u trgovinama aplikacija Google Play i Apple, što je 10% više u odnosu na prethodnu godinu, prema kommpaniji Sensor Tower.

Broj objava na LinkedInu u kojima se pominje "otvoren za posao" porastao je za 22%, prema podacima koje je dostavila kompanja. LinkedIn kaže da je takođe zabeležio stalni porast stope korisnika koji su dodali veze prošle godine u poređenju s godinom ranije, što je znak da su korisnici bili aktivniji na platformi.

Čini se da je povećanje upotrebe bilo dobro za poslovanje LinkedIna. Platforma je ostvarila rast prihoda od 17% u odnosu na prethodnu godinu u tri meseca, prema najnovijem izveštaju o zaradi matične kompanije Majkorosoft. Izvršni direktor Satja Nadela rekao je analitičarima za zaradu da LinkedIn beleži "rekordan angažman" među svojih 875 miliona članova, s ubrzanjem rasta posebno na međunarodnim tržištima.

Video: Da li se preko LinkedIn-a zaista nalazi posao u Srbiji i koliko lažno sebe predstavljamo poslodavcu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>