• 1

Poslednji trend na tržištu rada govori da vam se nikako ne isplati da radite na daljinu

Nedavni podaci o tržištu rada u SAD pokazuju nivo otvorenih pozicija koji je, čak i ako je pao sa vrha, ostao iznad 10 miliona

  • 1
posao, kancelarija Foto: Shutterstock

Za većinu radnika, čak i u ekonomiji koja usporava, sa dnevnim naslovima o recesiji i akcijama na medvedom tržištu, otpuštanja ostaju "apstraktna".

Istraživanje pokazuje da 59% američkih radnika nije zabrinuto da će oni ili neko u njihovom domaćinstvu izgubiti posao u narednih nekoliko meseci.

Kako dalje piše CNBC, još više (80%) njih je uvereno da bi pronašli novi posao za šest meseci ili manje, ako bi ga izgubili danas.

Ovo "poverenje" radnika ima smisla na tržištu rada koje je još uvek izuzetno vruće, konstatuje se u tekstu, ali postoje neki značajni izuzeci, počevši od niše radnika kojoj je dobar deo sveta "zavideo" tokom pandemije.

To su radnici na daljinu.

Ipak, ispostavlja se da su oni sada manje sigurni u svoju sposobnost da brzo pronađu novi posao. Tačnije, 24% onih koji rade na daljinu kaže da bi mogli da nađu novi posao za mesec dana ako izgube trenutni posao, naspram 41% radnika koji svaki dan rade iz kancelarije.

Pri tome, 24% onih koji rade na daljinu kaže da bi moglo potrajati više od šest meseci da pronađu novi posao, u poređenju sa 16% radnika koji su u potpunosti u kancelariji.

Dakle, zaključak je da se - od svih zaposlenih - oni koji rade na daljinu najviše plaše otpuštanja.

Istraživanje pokazuje da je moral radnika viši nego u bilo kom trenutku u protekle tri godine. Skoro tri četvrtine radnika (72%) kaže da je moral "odličan" ili "dobar" na njihovom radnom mestu trenutno, u odnosu na 64% od pre.

Nedavni podaci o tržištu rada pokazuju nivo otvorenih pozicija koji je, čak i ako je pao sa vrha, ostao iznad 10 miliona, prema najnovijim vladinim podacima.

Dodaje se i da radnici traže više novca nego ikad pre, da bi prešli na novi posao.

Još jedan ključni faktor gde su strahovi povezani sa radom na daljinu, jeste pitanje napredovanja u karijeri.

Video: Kakva nas godina čeka?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>