• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neki su pokrenuli biznis sa 19, ali neki tek posle 60. godine: Verujte, nikad nije kasno

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svetska statistika kaže da ne morate "napraviti biznis" do 30. godine da biste bili uspešni

  • 0
Bill Gates  Larry Page   Oprah Winfrey  Vera Wang Foto: Tanjug/AP, Albin Lohr-Jones/Sipa Press, CraSH/imageSPACE/The Mega Agency/Profimedia

Od Bila Gejtsa, osnivača Majkrosofta, koji je pokrenuo biznis već pre 20. godine života, do Kolonela (Harlanda) Sandersa kojeg su odbijali bezbroj puta - da bi, konačno, startovao sa KFC restoranom u svojoj 65. godini.

Telegraf Biznis je pre tačno tri godine pisao upravo o milionerima koji su - za društvene pojmove - ušli u poslovne vode kasno: među njima se našao i Sanders.

Osnivač popularnog lanca pržene piletine iz Kentakija, bio je u sedmoj deceniji kada je stvorio brend. "Kentucky Fried Chicken" je osnovan početkom pedesetih, čak nekoliko godina pre čuvenog Mekdonaldsa.

Sanders je pre započinjanja sopstvenog biznisa radio na pumpi, zatim kao vatrogasac i prodavac osiguranja. Verovao je u to da čovek mora da voli ono što radi.

Do dana današnjeg, Amerikanac je ostao najstarija osoba na svetu koja je pokrenula sopstveni biznis i napravila imperiju od njega, a preminuo je davne 1980. godine.

Prvi na listi je Bil Gejts, a sledi Mark Zakerberg koji je, kao i Gejts, pokrenuo biznis sa 19 godina, odnosno dok je još studirao. Pisali smo i o tome kada i kako je "rođen" Fejsbuk.

mark zakerberg Mark Zakerberg / Foto: Profimedia

Volt Dizni je imao 21, baš kao i Stiv Džobs, a Leri Pejdž je u biznis sa Guglom "ušao" sa 25 godina. Isto toliko je imao i njegov kolega i prijatelj, Sergej Brin.

Džek Ma je pokrenuo Alibabu malo pre nego što je napunio 30 godina, dok je Ilon Mask ima tačno toliko kada je krenuo da stvara svoje kompanije. To su SpejsIks, Tesla... A odnedavno je preuzeo i Tviter.

Opra Vinfri se obogatila tek posle 32. godine, dok je modna dizajnerka Vera Vang imala već 40 godina, što se smatra "poznijim" u svetu biznisa.

Pogledajte nadalje kako izgleda lista i verujte da, zaista, nikada nije kasno za uspeh!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>