• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Win-win situacija: Zašto ovog leta treba da potražite mlade za praksu?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripravnički program je idealan kada je reč o otkrivanju talenata

  • 0
Mladi posao zaposlenje karijera Foto: Shutterstock

Mali biznisi mogu imati mnoge benefite od pripravničkog rada tokom leta, tvrde stručnjaci za karijeru.

- Pripravnički programi omogućava malim biznisima da prošire svoju radnu snagu, dok sa druge strane pripravnici dobijaju mogućnost da nauče kroz rad - kaže Džil Čapman, direktorka ranog talent programa u teksaškoj kompaniji "Insperity".

Kako dalje pojašnjava za Fox Business, pripravnici razvijaju svoje veštine kroz povratne informacije, s obzirom da će njihov rad zahtevati pregled starijih kolega.

- Pripravnički programi spajaju ljude različitih generacija i porekla, promovišu razmenu perspektiva i ideja, što je win/win situacija za sve uključene. Zaposleni mogu imati koristi gledajući svoj rad kroz sveže oči pripravnika, dok pripravnici mogu da iskuse poslovnu kulturu po prvi put - dodaje.

Takođe, pripravnički program je idealan kada je reč o otkrivanju talenata.

Jedna finansijska kuća naglašava i da pripravnici donose entuzijazam i energiju, u godini već na izmaku.

- Letnji pripravnici žele da ostave utisak, zarade preporuku i razviju CV - kaže Derek Elington ispred bankarskog preduzeća.

Još jedan od benefita, kako naglašava, je i to što pripravnici mogu da smanje tipično radno opterećenje vaših zaposlenih i ublaže potencijalni "burnout" u letnjim mesecima.

Šta je kod nas praksa?

Iako u Srbiji ne postoji klasičan primer "letnjeg pripravničkog rada", mnoga mala preduzeća su u deficitu kada je reč o radnoj snazi tokom letnjih meseci, pa možda nije zgoreg da pošaljete mejlove na par adresa koje vas zanimaju.

Takođe, postoje različiti sajtovi koji povremeno kače oglase za prakse, ili pak besplatne programe koje možete pohađati tokom letnjih meseci.

S druge strane, tu si i sezonski poslovi koji će vam zasigurno izgraditi radnu naviku, zaradićete novac, ali i popuniti vaš CV.

(Telegraf Biznis)

Video: Ilija je sa 19 godina napustio fakultet, i počeo da razvija svoj talenat

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>