• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Koliko morate da "vredite" da bi vas smatrali bogatim u najvećim gradovima SAD?

Vreme čitanja: oko 1 min.

U San Francisku vam je potrebna neto vrednost od 4,7 miliona dolara da bi vas smatrali bogatim

  • 0
bogataš, novac Foto: Freepik

Da bi vas smatrali bogatim, Amerikanci kažu da je potrebna neto vrednost u proseku od najmanje 2,2 miliona dolara, pokazuje godišnje istraživanje modernog bogatstva kompanije za finansijske usluge Čarlsa Švaba.

Ali čak i ako imate toliko u banci, možda neće biti dovoljno da vas na određenim mestima smatraju bogatim, pokazalo je isto istraživanje.

U San Francisku vam je potrebna neto vrednost od 4,7 miliona dolara da biste se smatrali bogatim. To je manje u odnosu na 5,2 miliona dolara u odnosu na prošlogodišnje istraživanje, ali i dalje znatno iznad prosečne neto vrednosti domaćinstva u SAD od 121.700 dolara, prema najnovijim podacima Federalnih rezervi.

Posle San Franciska, u kome je potrebno daleko najviše novca da biste bili bogati, ide Los Anđeles, sa granicom od 3,5 miliona dolara, a iza njega Njujork sa 3,3 miliona.

Sledi Sijetl sa 3,1 milion dolara, pa Vašington sa tri miliona, dok je u Čikagu, Hjustonu, Bostonu, Dalasu, Atlanti, Feniksu i Denveru za ovaj status potrebno imato od 2,1 do 2,5 miliona dolara neto vrednosti, a neto vrednost je mera vrednosti imovine koju lice ili korporacija poseduje, minus obaveze koje duguju.

Uprkos ovim visokim brojevima, 48 odsto Amerikanaca kaže da se osećaju bogato. Međutim, njihova prosečna neto vrednost je 560.000 dolara.

Možda s tim u vezi, 7 od 10 anketiranih Amerikanaca kaže da se kao parametar za bogatstvo ne uzima novac, nego neto vrednost.

Bogatstvo je takođe subjektivan pojam. Skoro dve trećine ispitanika kaže da uživanje u odnosima sa voljenim osobama bolje opisuje šta im znači bogatstvo, nego da imaju mnogo novca. A skoro 66 odsto ispitanika kaže da je imati vremena važnije od novca.

(Telegraf Biznis)

Video: Ribar postao milioner preko noći: Dok se šetao pored obale mora, naišao je na pravo blago.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>