• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napustila je posao učiteljice i počela da radi u trgovini: Sada zarađuje 50 odsto više

Vreme čitanja: oko 1 min.

Megi je zarađivala 47.000 dolara godišnje sa osam godina iskustva i diplomom

  • 1
Maggie Perkins

Foto: Facebook/Maggie Perkins

"Oduvek sam znala da želim da budem učiteljica, ali ono što nisam znala je da ću doživeti 'burn-out' posle osam godina mog posla iz snova i da ću karijeru nastaviti u Kostku", priča Megi Perkins za Business Insider.

Kako pojašnjava, bila je od onih učiteljica, koja nije imala puno pravila. Moj etos kao nastavnika bio je ukorenjen u omogućavanju učenicima da budu kreativni. Bio sam tu da olakšam tu kreativnost nasuprot striktno otelotvorenju uloge autoritativnog učitelja, pojasnila je.

- Da sam mogla tako da nastavim da radim, učim svoju decu, planiram za naredni dan i idem kući, mislim da bih ostala učiteljica do penzije. Ali nije tako bilo - priča Perkinsova.

- Činilo se kao da svaki put kada uzmem vazduh, nešto novo su mi dodavali. Radimo mnogo neplaćenog rada mimo satnice.

Dodala je da je zarađivala 47.000 dolara godišnje sa osam godina iskustva i diplomom.

Prošle godine odlučila je da da otkaz, a u isto vreme se u njenom gradu otvarala novo Kostko skladište. Kako dalje pojašnjava, prestala je da traži druge poslove predavača i prihvatila je ponudu u svom lokalnom Kostku za 18 dolara na sat.

Počela je kao službenik za članstvo, a sada je korporativni trener.

- Kreiram sadržaje i materijale za marketing odeljenje i brinem se da skladišta imaju obuku koja im je potrebna. Čak putujem u nova i postojeća skladišta da bih vodila treninge, što kombinuje moju ljubav prema podučavanju sa mojom sklonošću ka stvaranju sadržaja. Takođe se bavim edukativnim savetovanjem i pisanjem. Sada zarađujem oko 50% više nego što sam zarađivala kao nastavnik - zaključuje Megi.

(Telegraf Biznis)

Video: Da li karijera može biti neuspešna? Gde grešimo dok je gradimo u Srbiji?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>