• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sajam zapošljavanja 28. marta u Leskovcu: U ponudi više od 500 radnih mesta

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Subotici će se sajam zapošljavanja održati u petak, 12. aprila

  • 0
Zapošljavanje, posao Foto: Shutterstock/G-Stock Studio

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u Leskovcu organizuje sajam zapošljavanja u četvrtak, 28. marta, a nezaposlenima će biti ponuđeno više od 500 radnih mesta, objavila je NSZ.

Učešće na sajmu prijavilo je 30 poslodavaca iz oblasti drvno-prerađivačke, tekstilne i metaloprerađivačke industrije, proizvodnje i prerade hrane, elektroindustrije, telekomunikacija, ugostiteljstva, zdravstvene zaštite, usluga osiguranja i trgovine.

Oni su iskazali potrebu za zapošljavanjem više od 500 radnika različitih kvalifikacija, kao što su inženjeri tehničkih struka, inženjeri za zaštitu bilja, medicinske i ginekološko-akušerske sestre, laboratorijski tehničari, šivači, krojači, stolari, tapetari, livci, električari, mehaničari, grafički i WEB dizajneri, mesari, konobari, kuvari, operateri, magacioneri, komercijalisti, vozači, viljuškaristi, prodavci, kasiri, agenti prodaje osiguranja i radnici za rad u proizvodnji.

Krajem februara na području Jablaničkog okruga registrovano je 21.115 nezaposlenih, dok je pre godinu dana nezaposlenih bilo 22.848.

Među nezaposlenima žene čine 50,21 odsto, a najveći broj prijavljenih je sa srednjom stručnom spremom, 52 procenta.

Subotička filijala NSZ organizovaće u petak, 12. aprila sajam zapošljavanja u ovom gradu.  Sajam će biti održan u prostorijama ove filijale od 10 do 13 časova.

Zainteresovani poslodavci učešće na sajmu mogu prijaviti najkasnije do 31. marta, a oni koji traže posao trebalo bi da se pre dolaska na sajam jave svojim savetnicima za zapošljavanje radi evidentiranja učešća i dobijanja dodatnih informacija o pripremi za ovaj događaj.

Na sajmu zapošljavanja nezaposlenima je omogućen direktan kontakt sa većim brojem poslodavaca koji imaju potrebu za zapošljavanjem kadrova njihove struke.

U neposrednom kontaktu sa kandidatima za posao poslodavci preuzimaju njihove radne biografije, obavljaju preliminarne razgovore ili se na licu mesta dogovaraju o uslovima zapošljavanja.

Na sajmu zapošljavanja u Subotici očekuje se učešće oko 25 poslodavaca.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>