• 19

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Radite bez plate godinu, nemojte da mislite da ste bogom dani": Izjava srpske preduzetnice razbesnela javnost

E. B.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pojedini su prokomentarisali da njen stav predstavlja ,,pravo mišljenje Balkanskog preduzetnika"

  • 19

"Pre neki dan sam studentima rekla, ako vam se negde ukaže prilika da radite u nekoj dobroj firmi bez plate, idite i radite bez plate godinu dana", poručila je vlasnica kompanije Hedera Vita Olgica Samoilović u jednom podcastu, a ova njena izjava izazvala je buru u javnosti.

Naime, u delu podkasta u kom je pričala o svom prvom poslu, navela je da je počela da se bavi prodajom suplemenata po apotekama i ordinacijama za jednu kompaniju, te da o tome ništa nije znala, a da je zarada bila po ostvarenom procentu prodaje.

Pojasnila je da je napravila svoj strateški plan, naučila sve o suplementima i za kratko vreme uspela da ostvari odličnu zaradu. A onda je usledio sporan deo videa, koji je velikom broju građana zaparao uši.

Naime, Olgica je napomenula da je u firmi imala izuzetne edukacije i da je sve naučila o poslu.

- To je ono što sam pre neki dan studentima rekla. Ako vam se negde ukaže prilika da radite u nekoj dobroj firmi bez plate, idite i radite bez plate godinu dana, nemojte odmah da mislite da ste bogom dani. Vi ste došli na posao, vi odmah pitate kolika vam je plata. Kad mi tako neko dođe, meni odmah nije dobro - poručila je Samoilovićeva na 23. minutu videa.

Njena izjava kruži društvenim mrežama, i vrlo je jasno zašto je mnogima sporna, međutim ako se posluša ceo video - stiče se utisak i da je pomalo izvučena iz konteksta.

U komentarima ljudi pozivaju na bojkot njenih proizvoda, a pojedini su i prokomentarisali da njen stav predstavlja ,,pravo mišljenje Balkanskog preduzetnika".

Samoilovićeva definitivno nije iskoristila najbolje reči da prenese svoju poruku, ali deluje da je želela da poruči mladima da nije sve u zaradi, već i u edukaciji i iskustvu koji možete da steknete u pojedinim kompanijama.

Ona se juče i sama oglasila, a njeno saopštenje prenosimo u celosti:

"Gostujući u emisiji "Biznis priče" govorila sam o potrebi za učenjem i odricanjem, o velikim snovima i načinu kako ih ostvariti. Sve ovo sam iznosila ukazujući na svoj lični primer i iskustva. Međutim, izjava ,,o radu bez plate", koja je izvučena iz konteksta, izazvala je negativne reakcije. Želim da istaknem da se ta izjava odnosila isključivo na moje lično iskustvo koje mi je pomoglo da steknem znanje korisno za moj biznis.

Upućujem iskreno izvinjenje svima koje je moja izjava povredila. Moja namera nije bila da ugrozim bilo čija osećanja i prava, posebno pravo na rad i pristojnu i dobru zaradu. Naprotiv, zalažem se za pravedne uslove rada i adekvatnu nadoknadu. Još jednom izvinjavam se zbog nedovoljne preciznosti u svom izlaganju", poručila je Samoilovićeva.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    18. maj 2024 | 12:20

    Ma dusu bi ti uzeli samo da mogu...

  • Marija

    18. maj 2024 | 16:05

    Mislim da je rekla bas onako Kako je mislila a sad kad je videla da ce da joj bojkotuju proizvode onda ipak jesmo Bogom Dani I da je kljuc u edukaciji. MA MRS bre folirantkinjo

  • Aleksandar

    18. maj 2024 | 17:20

    Da je izašla malo u svet znala bi da se svuda ali svuda u svetu obuka plaća, sve je rekla o sebi da joj je muka kad neko pita za platu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>