• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Velike kompanije traže da se zaposleni vrate na radna mesta: Lideri smatraju da rad od kuće nije produktivan

D. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Debata o tome da li je bolje raditi iz dnevne sobe ili kancelarije je daleko od završene

  • 0
Rad od kuće Foto: Pexels

Citigroup, HSBC Holdings, i Barclais traže od zaposlenih da dolaze u kancelariju pet dana nedeljno, preneo je Blumberg njuz kasno četvrtak. Citi je zatražio od oko 600 američkih zaposlenih, koji su ranije imali pravo da rade na daljinu, da putuju do kancelarije kompanije puno radno vreme, navodi se u izveštaju.

Većina zaposlenih u Citiju može da nastavi sa svojim hibridnim rasporedom, radeći do dva dana u nedelji van kancelarije, navodi se u saopštenju.

Kompanija Barclais sa sedištem u Londonu naložila je da hiljade zaposlenih u globalnom investicionom bankarstvu moraju da rade u kancelariji ili da putuju da bi se sastajali sa klijentima pet dana u nedelji počev od 1. juna, navodi se u izveštaju Blumberga.

U međuvremenu, HSBC je u pregovorima sa skoro polovinom svoje radne snage u Njujorku, oko 530 zaposlenih, o promeni propisa. Ipak, firma pokušava da omogući što većem broju ljudi da zadrže opciju da se prijave od kuće ako to žele, dodaje se u izveštaju.

Podsetimo, kako smo već ranije pisali, debata o tome da li da se vratite u kancelariju ili ne, daleko je od završene; ipak, pritisak da se zaposleni vrate u kancelariju postaje sve agresivniji.

Goldman Saks, kao što već dobro znamo, želi zaposlene u kancelariji pet dana u nedelji. Gugl, takođe, i te kako uzima u obzir prisustvo zaposlenih u ofisu, u pogledu njihovih pregleda učinaka.

Neverovatnih 90% kompanija planira da sprovede politiku povratka u kancelariju do kraja 2024. godine, prema avgustovskom izveštaju Resume Builder-a, koji je anketirao 1.000 čelnika kompanija. Skoro 30% kaže da će njihova kompanija "zapretiti" otpuštanjem, ako se zaposleni ne pridržavaju ovih zahteva. Dodatno, samo 2% poslovnih lidera kaže da ne traže to od zaposlenih.

"Ponovljeni" pritisak na okončanje rada na daljinu dolazi u momentu kada sve više izvršnih direktora otvoreno priznaje svoje prezir prema tom modelu rada, tvrdeći da produktivnost, saradnja i angažovanje zaposlenih "trpe".

(Telegraf Biznis)

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>